szerző:
hvg.hu

Legalábbis, ha az ember Budapestről indul. Ugyanis Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban lesz egy éjszakára ismét 1 forint 50 fillér egy gombóc fagyi. Sajnos csak régi érmékkel lehet fizetni a gombócokért, akinek ilyen nincs, öt forintért vehet egy gombóc fagyit. Más programok is várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

Fagyi 1 forint 50 fillérért, boszorkányégetés, Benczúr-kiállítás, egyperces maraton, "örkényes" képregényrajzolás – az idei Múzeumok Éjszakáján ezekkel a programokkal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum.

Az idei Múzeumok Éjszakája a múltidézés jegyében fog telni június 22-én: az egész belvárost megmozgató boszorkányper és boszorkaégetés mellett a fagylaltimádókra is gondol a Móra múzeum. A frissen nyíló Hideg nyalat című kiállítás apropóján ugyanis ismét 1,50-be kerül majd a fagyi, amit fagyiskocsiból fog árulni a Bagamérinek beöltözött cukrász a múzeum előtt. Aki tehát hideg nyalánkságra vágyik, az készüljön régi 1 forintos és 50 filléres érmével – de az se csüggedjen, aki nem tud így fizetni: ők ugyanis 5 forintért vehetik majd meg a fagyi gombócát.
 
A Móra múzeumban ezen az estén nyílik a Benczúr-kiállítás, melyen több mint harminc remekművet mutatnak be a nagyközönségnek. Emellett rendhagyó tárlatvezetésre is várják az érdeklődőket: Csenki Attila, a Dumaszínház és a Showder Klub humoristája tart rendhagyó tárlatvezetést az "Egyszer volt… az ősember" – kiállításban.
 
A Fekete-házban egyperces maratonra várnak minden Örkény-rajongót: a látogatók is felolvashatják kedvenc egyperceseiket a kiállítás termében. Emellett most először mutatják be a frissen a múzeum gyűjteményébe került, eddig ismeretlen Móra-kéziratokat.
 
A Kass Galéria is Örkénnyel készül: a képregény szerelmesei élő képregényrajzolás résztvevői lehetnek, ahol a rajzolókat az egyperces novellák inspirálják majd. A képregények Pataki Ferenc színművész felolvasása közben készülnek Örkény groteszk világának szellemiségében.
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!