szerző:
cz.t.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Holnap indul a sorban hetedik Balaton Sound. A gyöngyöző testrészek és dübörgő elektronika szezonális fellegvárában idén olyan nevek teszik tiszteletüket, mint Steve Aoki, a Crytal Castles, Avicii, a Wu-Tang Clan vagy az egyre diszkrétebb fényű Prodigy.

Zamárdi nyaralóövezete, illetve a lokális drog-és testfénydílerek július 11-14. között, alig pár nap alatt egy extra szezonnyi vakációs profitot termelnek be, hála az idén is teltházasnak ígérkező elektronikus zenei fesztiválnak. A hagyományos fesztiválközönség helyett sokkal inkább az urbánus diszkónemzedék őz lábú s lelkű, esetleg pumpált nagyvadjait kiszolgáló zenés-táncos rendezvény ideje alatt nincs üres nyaraló, de még egy két hálószobás nomád sátornak is alig-alig akad hely.

Persze a Balaton-parti nádas a kamaszkori traumákon túl önmagában nehezen köti le az embert, ellenben a ominózus miliőbe ágyazott mélynyomóktól még a túlpart legutolsó hattyúja is bizseregni kezd majd.

©

A közvélemény szerint persze Balaton Sound belépőt alapvetően csak kétféle embertípus helyezhet a május végi, enyhén barnuló karácsonyfája alá: aki hosszú távú, kiegyensúlyozott, monogám párkacsolatra vágyik, valamint akit lázbahoz egy négynapos, szintetikus drogmámor, illetve a vele járó instant amnézia lehetősége.

És habár ez tökéletesen alaptalan feltételezés, az idény legtöbb fehér kanapéját itt felvonultató szervezők azért mindent megtesznek, hogy a fenti programokhoz a lehető legmegfelelőbb háttérzenét biztosítsák: a Balaton Sound idei felvonásában Magyarországra érkezik a hírhedt house-gróf, Steve Aoki, többek között fellép az ipari liftslágergyártásban utazó skót Calvin Harris, a szentimentalizmus fogalmát kimerítő Crystal Castles, a svéd Dj-producer, Avicii és a New York-i kortárs hiphop nagykövetei, a Wu-Tang Clan is.

Természetesen az  Irie Maffia-tengelyen pörgő hazai fellépők mellett a magyar terepen már fájdalmasan otthonosan mozgó Prodigy sem maradhatott ki a listából. Hogy ez pontosan miként is pozicionálja a fesztivált, vitatható, ám a felhozatal aprószemű milyensége úgyis csak az otthonmaradottakat fogja érdemben foglalkoztatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Az amerikai kormány szerint következményei lesznek, ha Navalnij meghal a börtönben

Az amerikai kormány szerint következményei lesznek, ha Navalnij meghal a börtönben

Munka nélkül maradtak a matadorok, jótékonysági bikaviadalt rendeznek a megsegítésükre

Munka nélkül maradtak a matadorok, jótékonysági bikaviadalt rendeznek a megsegítésükre