szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Állatvédő szervezeteknek és élelmiszerbankoknak adományozza vagyonát a Simpson család producere. Sam Simon gyógyíthatatlan betegségben szenved. A The Hollywood Reporternek nyilatkozó televíziós forgatókönyvíró és producer azt mondta, hogy nagy örömet szerez neki az adományozás.

Az 58 éves Simon állatbarátként korábban is bőkezűen támogatta az állatvédő szervezeteteket, köztük a Petát. Úgy fogalmazott: "több pénzem van, mint amit el akarok költeni".

A Sam Simon Alapítvány eddig is felkarolta a gazdátlan állatokat és az éhező embereket. Az egyik általa támogatott élelmiszerbank napi 200 család ellátásáról gondoskodik.

Matt Groening, aki együtt alkotta a Simpson családot Simonnal "nagyon mulatságos" és "mentálisan kiegyensúlyozatlan" emberként jellemezte kollégáját. Simon 1989-ben Groeninggel és James L. Brooksszal indította útjára a nagy sikerű animációs sorozatot, de 1993-ban kiszállt. Csupán az executive produceri címet tartotta meg magának, amivel azóta is évente sok millió dollárt keresett.

"A Simpson család bevétele egyre nagyobb és nagyobb lett. Amikor otthagytam, senki sem gondolta, hogy ilyen sokáig fennmarad a sorozat" – mesélte. Azóta olyan produkciókat jegyzett, mint a Charlie Sheen főszereplésével futó Anger Management vagy a The Drew Carey Show.

Simon kétszer nősült és mindkétszer el is vált. Nincsenek gyerekei, és mindenkiről gondoskodott a családjában.

"Szenvedélyesen szeretne élni, és minél tovább marad közöttünk, annál több jót tud tenni" – mondta első felesége, Jennifer Tilly színésznő.

Simonnál öt hónappal ezelőtt vastagbélrákot diagnosztizáltak, és az orvosok három-hat hónapra becsülték az életkilátásait. A hollywoodi lapnak nyíltan beszélt arról, hogy kemoterápiát kap, ugyanakkor továbbra is dolgozik az Anger Management-sorozaton és saját rádióműsorán is - derül ki a The Hollywood Reporter cikkéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tízfős Volner Párt szerint nekik nem probléma, ha 71 jelölt kell az országos listához 2022-ben

A tízfős Volner Párt szerint nekik nem probléma, ha 71 jelölt kell az országos listához 2022-ben

Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező

Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező

Hét helyet javított Magyarország a FIFA ranglistáján

Hét helyet javított Magyarország a FIFA ranglistáján