szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt 60 órában 26 külföldi állampolgárt állítottak elő kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt a rendőrök – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn. Sárbogárd közelében kedden kezdődne az O.Z.O.R.A. Fesztivál, amelynek megtartására hétfőn nem kaptak engedélyt a szervezők.

A police.hu honlapon az olvasható, hogy a fokozott ellenőrzés első 24 órájában hét, majd további 19 külföldi állampolgárt állítottak elő. A nyomozók kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként, illetve  hét emberrel szemben felmerült a járművezetés bódult állapotban elkövetésének gyanúja is. A gyanúsítottakat kihallgatásuk után a rendőrök szabadon bocsátották, ellenük büntetőeljárás indult. 

A rendőrség közleményében hangsúlyozta: az ellenőrzés célja a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése. 

Az O.Z.O.R.A. Fesztivál művészeti szervezője hétfőn azt közölte, hogy nem kaptak engedélyt a rendezvény megtartására. Tóth András az illetékes jegyző által hozott határozat tartalmáról nem sokkal délután egy óra előtt nem tudott bővebb tájékoztatást adni, mert azt a szervező kollégája akkor vette át a jegyzőtől. A Tolna megyei Ozorához közeli, Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven. 

A tavalyi fesztiválon, az augusztus 9-én tartott razzián négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert előállítottak. Két és fél kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 ecstasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, öt gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sport és politika: Atlantát már bojkottálják, és lehet, hogy majd Pekinget is

Sport és politika: Atlantát már bojkottálják, és lehet, hogy majd Pekinget is

Home office vagy bejárás? Mi lesz az irodával a válság után?

Home office vagy bejárás? Mi lesz az irodával a válság után?

Duma Aktuál: Kérdésekkel provokálnánk a minisztert, közben saját párttársai szívatják

Duma Aktuál: Kérdésekkel provokálnánk a minisztert, közben saját párttársai szívatják