szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fejér Megyei Kormányhivatal másodfokon engedélyezte az O.Z.O.R.A. Fesztivál megrendezését.

A kormányhivatal döntését az első fokon eljárt jegyző kézbesíti a kérelmező részére – olvasható Galambos Dénes kormánymegbízott kedd délutáni közleményében.   

©

Ezzel a Fejér Megyei Kormányhivatal – a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egyedi feltételek teljesítéséhez kötött hozzájárulása mellett – megváltoztatta a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének első fokon hozott határozatát, és a kérelemben foglaltak szerint engedélyezte a zenés, táncos rendezvény megtartását.

Az O.Z.O.R.A Fesztivál hivatalos programja a meghirdetés szerint augusztus 6-11-ig tart.

A szervezők múlt szombat hajnalban azt közölték, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, amely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva a fesztivál megtartását nem támogatja. Ezek alapján Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője hétfő délelőtti határozatában nem adott engedélyt a rendezvény megtartására.

Az elmúlt három napban összesen 45 külföldi állampolgárt állítottak elő kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, akik valószínűleg az ozorai fesztiválra érkeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!