szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkezdődött a magyar HBO saját gyártású sorozatának, a Terápia második évadának forgatása. Az HBO 2012-ben vetítette a Terápia első évadát, mely a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatja be Mácsai Pál főszereplésével.

Alig ért véget a magyar HBO saját gyártású sorozatának, a Társas játék második évadának forgatása (premier: 2013. október), a csatorna máris újabb munkába kezdett: augusztus eleje óta tart nagysikerű saját gyártású drámasorozatának, a Terápia második évadának forgatása a rákospalotai Origo Filmstúdióban.

Az első évadot 2012-ben készítette és vetítette a csatorna . Az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja egy pszichológus, valamint öt páciense életét mutatja be a pszichoterápiás üléseken. A 40 részes sorozatban öt teljesen különböző ember teljesen eltérő problémáiba nyerhettünk bepillantást, ahol hamar kiderült, hogy mindenkinek van rejtegetnivalója.

©

A szakembert Mácsai Pál alakította hatalmas sikerrel, a főbb szerepekben pedig Csákányi Eszter, Marozsán Erika, Szamosi Zsófia, Nagy Ervin és Nagy Zsolt volt látható, de Mácsai Pál sorozatbeli feleségeként feltűnt Für Anikó, valamint a szerdai páciens személyében megismerhettük Sztarenki Dórát is.

Az izraeli formátumból a magyar változaton kívül elkészült már a román, cseh és lengyel adaptáció is, de a régión kívül a világ számos pontján aratott jelentős szakmai és közönségsikert a sorozat. Az amerikai változat Gabriel Byrne főszereplésével Emmy- és Golden Globe-díjjal is büszkélkedhet.

A második évad forgatása augusztus elején vette kezdetét, és a tervek szerint november végéig tart. Az első évadhoz hasonlóan, az új szériában is öt történetet kísérhetnek figyelemmel a nézők. Ezúttal azonban az írók szabadabban nyúlhattak az eredeti forgatókönyvhöz, így az ötből három történet jelentősen eltér az eredetitől.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila lesznek, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozik az Angliában végzett Nagypál Orosolya is.

A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a második évad produceri feladataira a nagy filmes múlttal rendelkező Váradi Gábort kérte fel.

A sorozat jövő évben lesz látható az HBO műsorán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese

Magyarország az egyik a világban, ahol az Xbox népszerűbb a PlayStationnél

Magyarország az egyik a világban, ahol az Xbox népszerűbb a PlayStationnél

Öt év szünet után visszatér a képernyőre Amerika "legszavahihetőbb embere"

Öt év szünet után visszatér a képernyőre Amerika "legszavahihetőbb embere"