szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerdától augusztus 20-ig tart a Hajdúhét Hajdúböszörményben, a programok között mezőgazdasági gépkiállítás, esti koncertek és Traktorhúzó Európa Kupa is szerepel.

A hatnapos rendezvény idején tíz koncertet rendeznek. Fellép többek között a 25 éves Csík Zenekar, Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, az Európa Kiadó és a PG Csoport is – sorolta Kiss Attila polgármester, aki elmondta azt is: a Hajdúhéten a hét történelmi hajdúváros is képviselteti magát, akik a bemutatkozások mellett megalakítják a Hajdúkerületi Szövetséget.

A Hajdúsági Nyár eseménysorozat keretében tartandó héten Oxenweg találkozót is tartanak. A polgármester felidézte, hogy egykoron évente 300 ezer marhát hajtottak Hajdúböszörmény környékéről Nyugat-Európába. A hagyományőrzés céljából tematikus turistaútvonalakat szerveztek a hajtóutakhoz, így nemzetközivé vált a marhák útja, az Oxenweg.

Ficsor László szervező tájékoztatása szerint augusztus 16-án egyedülálló traktorkarnevál kezdődik a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán Hajdúböszörményben: a város nagykörútján több száz jármű hajt végig, köztük veterán traktorok, trélereken bemutatandó versenytraktorok, motorosok és mindenfajta extrém járművek.

Augusztus 17-én, szombaton a Traktorhúzó Európa Kupa SuperStock versenytraktorok kategóriájában rendeznek futamot, amelyen hat országból 11 versenytraktor méri össze tudását és több száz lóerejét.

Augusztus 18-án, vasárnap az Európa Kupa újabb futamában, a 4,5 tonnás versenytraktorok kategóriájában hét versenyző vesz részt. Az amatőr traktoroknak is lehetősége lesz bemutatkozásra és a súlypadok húzására. Az összesen 120 ezer lóerőt felvonultató 22 csapat Európa hat országából - Angliából, Franciaországból, Olaszországból, Dániából, Németországból és Olaszországból - érkezik Magyarországra.

Hajdúböszörményben a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium előtt kialakított traktorhúzó pályán az érdeklődők közvetlenül is megtekinthetik az eddig csak a sportcsatornákon bemutatott traktorpulling viadalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény