szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A színész Hujber Ferenc nemrég azt állította, hogy érettségi bizonyítványát csupán vásárolta, diplomamunkáját pedig nem ő írta, de utóbbit mégsem veszik el tőle. A Blikk ez utóbbiról szóló információit később cáfolta az egyetem, amely szerint a vizsgálat még nem zárult le, az állítólagos hamis érettségi miatt pedig feljelentették a színészt.

Nem vonják vissza Hujber Ferenc diplomáját, holott ő maga állította, hogy azt plágiummal szerezte – írja a Blikk. A színész nemrég egy interjúban azt állította, hogy nem tett középiskolai érettségi vizsgát, az erről szóló hamis bizonyítványt nyolcezer forintért vásárolta. Ennek a birtokában nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, amelynek a végén diplomázott, erről azonban azt állítja, hogy dolgozatát nem ő írta.

Hujber Ferenc egy showműsorban korcsolyázik
©

Az egyetem vizsgálatot indított, majd ennek eredményéről azt közölte a Blikk-kel, hogy ugyan megállapították, hogy Hujber nem járt az Eötvös József Gimnáziumba, azt nem állapíthatják meg, hogy érettségije hamis volna, így felvételizésének tisztaságát sem vonhatják kétségbe.

Másfelől a szakdolgozat plágiumgyanújáról is azt állapították meg, hogy nem állapítottak meg semmit: a "Szerepálmom, Lady Macbeth" című dolgozat az egyetem szerint ezzel a címmel az egyetlen, az egyetem könyvtárában fellelhető diplomamunka, márpedig azt Hujber adta le. (A színész egyébként azt állította, hogy a címet ő adta, és provokációnak szánta, de az átvett dolgozatot nem is olvasta el.)

Az egyetem azt is megjegyzi, hogy 1980 előtti szakdolgozatokat már nem tartanak. Valamint azt is, hogy az ügy kapcsán felvette az intézménnyel a kapcsolatot az ELTE-BTK egyik nyelvtanára, és elmondása alapján Hujber Ferenc neki köszönhetően jutott nyelvvizsgához, amellyel 1999-ben átvehette diplomáját. A Blikk ezután megszólaltatta Hujbert is, aki végtelenül szomorú amiatt, hogy ebben az országban megtörténhet, hogy ezek után ő megtarthatja a diplomáját.

A lapban megjelentekre csütörtökön reagált az egyetem, e szerint helyreigazítási kérelmet küldtek a Blikknek, mert a cikk állításával ellentétben semmilyen közleményt nem küldtek a lapnak, sem más sajtóorgánumnak. Az MTI érdeklődésére elmondták, a vizsgálat még folyamatban van, az állítólagos hamis érettségivel kapcsolatban rendőrségi feljelentést tettek. Azt, hogy mikorra zárulhat le a vizsgálat, még nem lehet tudni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány Ferenc bemutatta a barátját, akit Simicska Lajosnak nézett a kormánysajtó

Gyurcsány Ferenc bemutatta a barátját, akit Simicska Lajosnak nézett a kormánysajtó

Végre megfejtették, a koronavírus hogyan veszi át az irányítást a megfertőzött sejt fölött

Végre megfejtették, a koronavírus hogyan veszi át az irányítást a megfertőzött sejt fölött

1,2 milliárd forint közpénztámogatással fejleszti miskolci gyárát a Sanofi

1,2 milliárd forint közpénztámogatással fejleszti miskolci gyárát a Sanofi