szerző:
MTI

Első alkalommal rendezik meg szeptember 19. és 22. között az Antré Fesztivált, amelynek célja új tehetségek felkutatása.

Mintegy kétszázan mutatkoznak be az Antré 1.0 keretében a közönség és a zsűri előtt. Az egyes produkciókat 60-70 fős szakmai zsűri értékeli - mondta el Lőrinczy György ügyvezető, a Hátsó Kapu elnevezésű Dohány utcai kulturális helyszínt üzemeltető Városi Színház Nonprofit Kft. hétfői sajtótájékoztatóján. Minden produkciót három zsűritag tekint meg és pontoz az ötletességet és kivitelezést, az előadásmódot és a közönséggel való kapcsolattartást figyelembe véve. 

A produkciók széles skálán mozognak: tűz performance, színház, kortárs tánc, flamenco, hastánc, világzene, megzenésített vers, orientális tánc, népzene, performance, irodalmi est, komolyzene - minden, ami színpadon, klubban előadható a zsűri elé kerül.

Legtöbb a könnyűzenei előadó, de akad olyan fellépő, aki saját műfajában már bizonyított, most azonban új alkotótársakkal jelentkezik, mint Jordán Adél és Tasnádi Bence, a Katona József Színház színművészei, akik most egy zenekari formációval mutatkoznak be - emelte ki az ügyvezető. 

A Városi Színház Nonprofit Kft. által életre hívott fesztivál helyszínei a cég által működtetett saját kulturális terek - a Rózsavölgyi Szalon és a Hátsó Kapu -, illetve az ezek vonzáskörzetébe tartozó, a fiatalok által kedvelt, úgynevezett vigalmi negyed romkocsmái és szórakozóhelyei (Pepita Ofélia Bár, Kisüzem, MüSzi, Téli Kertem, Gödör Klub, Mika Tivadar Mulató, Kazimir) lesznek. Vannak olyan produkciók, amelyek a szórakozóhelyekre nem férnek be, ezeket a Színház- és Filmművészeti Egyetemen láthatja a közönség.

Lényeges szempont egy produkció megítélésében, hogy arról mit gondolnak maguk a nézők: kik azok, akiket leginkább szívükbe zárnak és megkedvelnek. Ezért szavazási lehetőséget biztosít a fesztivál a nagyközönség számára is. A voksolásra valamennyi helyszínen lehetőség van a port.hu által kihelyezett online terminálok segítségével. A közönség és a zsűri által díjazott előadók és társulatok szerződéseket és az ország kulturális eseményein való fellépési lehetőségeket kapnak. 

A mintegy 15 millió forintos projekt részint önerőből, részint az NKA-tól nyert pályázati pénzből valósul meg. A fellépőknek nem kell fizetniük a helyszínért és a szükséges technikát is térítésmentesen kapják - hangsúlyozta Lőrinczy György.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Harminc embert nem engedtek ki a lakásából, akkorát hibáztak a szomszéd építkezésen

Harminc embert nem engedtek ki a lakásából, akkorát hibáztak a szomszéd építkezésen

Demeter Márta: „Ne haragudjon, már a kérdést sem értem”

Demeter Márta: „Ne haragudjon, már a kérdést sem értem”

Örül az aranyszakma Matolcsy húzásának

Örül az aranyszakma Matolcsy húzásának

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Házhoz jött a híradó: épp a riporter mögött estek iszonyatosat egy quaddal

Házhoz jött a híradó: épp a riporter mögött estek iszonyatosat egy quaddal

Foggal-körömmel védi vadászterületét a Mészáros família a pernyertes vadászokkal szemben

Foggal-körömmel védi vadászterületét a Mészáros família a pernyertes vadászokkal szemben