szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elindult Magyarország első, kizárólag okostelefonon nézhető vígjátéksorozata, amelynek cselekményét a nézők is befolyásolhatják készülékeik segítségével. Így pedig egy bimbódzó szerelem is gyorsan tragikus véget érhet.

Férfi: Látom, hogy még nem rendeltél. Hadd segítsek neked a választásban! Ételkritikus vagyok.
Nő: Nem ismersz meg?
Férfi: Parancsolsz?
Nő: Ez hihetetlen! Te tényleg nem emlékszel rám.

A szappanopera folytatása ezután a néző választásán múlik. Hogy mit válaszoljon a férfi, s hogyan folytatódjon a sztori, mi döntjük el az okostelefonunkkal.

©

A Chili vagy Mango című, kifejezetten mobilokra írt romantikus vígjátéksorozatban egy életművész ételkritikus (Poroszlay Kristóf) és egy lisztérzékeny cukrászlány (Michl Júlia) randivacsoráit követhetjük végig. A két szálon futó epizódokban kínosabbnál kínosabb helyzetekbe kerülnek, és hogy ezekből hogyan keverednek ki, az csakis rajtunk múlik. Egy-egy döntésnél néhány másodpercnyi gondolkodási idő után kétfajta lehetőség közül választhatunk az érintőképernyőn, az egyik csípősebb (lásd: chili), a másik szolidabb, "édesebb" (lásd: mangó), irányba viszi tovább az eseményeket.

A randevúpartnerek szerepében a kilencrészes első évad során láthatjuk majd Fullajtár Andreát, Trokán Nórát és Stefanovics Angélát is.

A készítők arra az alapötletre építkeztek, hogy a szitkom-nézők sok helyzetben máshogy alakítanák a történetet, mint ahogy azt a forgatókönyvírók gondolják, ezért most megadják nekik erre a lehetőséget.

A sorozat fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettek a gamificationre, azaz a játékos formába ültetésre, így a különböző opciók választásával csillagokat gyűjthet a néző, bizonyos számú csillag összegyűjtése esetén pedig kitüntetéseket is kaphat. Az ötletgazdák szerint ez a jutalomrendszer ösztönzően hat a számos történetvezetési lehetőség felfedezésére.

Ahogy azt Horvai Mátyás, a sorozat producere a hvg.hu kérdésére elmondta, a készítők alapos piackutatást végeztek az ötlet felmerülését követően, és meglepetésükre arra jutottak, hogy a világon jelenleg nem fut hasonló platformon működő széria. Egyedül egy cseh filmes próbálkozására bukkantak, de "nagyjából kétszáz nézővel rendelkező" projektjét nem igazán lehet műfaji elődnek tekinteni. A produkció két kreátora az idén rövidfilmjeikkel külföldi fesztiválokon versenyző Ipacs Gergely és Lőrincz Nándor.

Utóbbi elárulta, már vannak elképzeléseik a jövőbeli interaktív mobilsorozatok sztorijával kapcsolatban, többek közt egy rendőrségi kihallgatáson zajló eseményeket feldolgozó széria ötlete merült fel. Szerinte a Chili és Mango készítésével kapcsolatban a legnagyobb nehézség az egész évadon átívelő cselekmény építése, hiszen az alternatív történetszálak miatt sokféleképpen alakítható a karakterek fejlődése. A 9 epizód egyébként 72-féle sztorit rejt magában, ennyiféleképpen nézhetjük végig az összesen 164 percnyi anyagot.

A sorozat magánbefektetéssel készül. Jelenleg ingyenesen nézhető, de később – a nézettség és a potenciális hirdetők függvényében – fizetőssé válhat. A hetente érkező epizódokat a Google Play-en és az Apple Store-ban egyaránt elérhető FilmDrops nevű applikáció letöltése után lehet megnézni. Horvai szerint a külföldi nyitás is elképzelhető, elsősorban angol nyelvre szeretnék leszinkronizáltatni a Chili vagy Mangót, de esetleges külföldi alkotások elkészítésétől sem zárkóznak el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha a kormány nem lép, a nyugdíjasok jövő novemberig hiteleznek az államnak

Ha a kormány nem lép, a nyugdíjasok jövő novemberig hiteleznek az államnak

Már most idegesítik a karácsonyi dalok?

Már most idegesítik a karácsonyi dalok?

Lassan is lehet csúnyán balesetezni: komótos gőzmozdony préselt össze egy Mercedest

Lassan is lehet csúnyán balesetezni: komótos gőzmozdony préselt össze egy Mercedest

Fotók: így néz ki a Huawei összehajtható telefonja, februárban érkezik a mobil

Fotók: így néz ki a Huawei összehajtható telefonja, februárban érkezik a mobil

Szünetelteti a tevékenységét az egyéni vállalkozó? Lakást sem adhat ki szabályosan

Szünetelteti a tevékenységét az egyéni vállalkozó? Lakást sem adhat ki szabályosan

Megszólalt az észak-koreai katona, aki tavaly lőtt sebekkel szökött át a határon

Megszólalt az észak-koreai katona, aki tavaly lőtt sebekkel szökött át a határon