szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elindult Magyarország első, kizárólag okostelefonon nézhető vígjátéksorozata, amelynek cselekményét a nézők is befolyásolhatják készülékeik segítségével. Így pedig egy bimbódzó szerelem is gyorsan tragikus véget érhet.

Férfi: Látom, hogy még nem rendeltél. Hadd segítsek neked a választásban! Ételkritikus vagyok.
Nő: Nem ismersz meg?
Férfi: Parancsolsz?
Nő: Ez hihetetlen! Te tényleg nem emlékszel rám.

A szappanopera folytatása ezután a néző választásán múlik. Hogy mit válaszoljon a férfi, s hogyan folytatódjon a sztori, mi döntjük el az okostelefonunkkal.

©

A Chili vagy Mango című, kifejezetten mobilokra írt romantikus vígjátéksorozatban egy életművész ételkritikus (Poroszlay Kristóf) és egy lisztérzékeny cukrászlány (Michl Júlia) randivacsoráit követhetjük végig. A két szálon futó epizódokban kínosabbnál kínosabb helyzetekbe kerülnek, és hogy ezekből hogyan keverednek ki, az csakis rajtunk múlik. Egy-egy döntésnél néhány másodpercnyi gondolkodási idő után kétfajta lehetőség közül választhatunk az érintőképernyőn, az egyik csípősebb (lásd: chili), a másik szolidabb, "édesebb" (lásd: mangó), irányba viszi tovább az eseményeket.

A randevúpartnerek szerepében a kilencrészes első évad során láthatjuk majd Fullajtár Andreát, Trokán Nórát és Stefanovics Angélát is.

A készítők arra az alapötletre építkeztek, hogy a szitkom-nézők sok helyzetben máshogy alakítanák a történetet, mint ahogy azt a forgatókönyvírók gondolják, ezért most megadják nekik erre a lehetőséget.

A sorozat fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettek a gamificationre, azaz a játékos formába ültetésre, így a különböző opciók választásával csillagokat gyűjthet a néző, bizonyos számú csillag összegyűjtése esetén pedig kitüntetéseket is kaphat. Az ötletgazdák szerint ez a jutalomrendszer ösztönzően hat a számos történetvezetési lehetőség felfedezésére.

Ahogy azt Horvai Mátyás, a sorozat producere a hvg.hu kérdésére elmondta, a készítők alapos piackutatást végeztek az ötlet felmerülését követően, és meglepetésükre arra jutottak, hogy a világon jelenleg nem fut hasonló platformon működő széria. Egyedül egy cseh filmes próbálkozására bukkantak, de "nagyjából kétszáz nézővel rendelkező" projektjét nem igazán lehet műfaji elődnek tekinteni. A produkció két kreátora az idén rövidfilmjeikkel külföldi fesztiválokon versenyző Ipacs Gergely és Lőrincz Nándor.

Utóbbi elárulta, már vannak elképzeléseik a jövőbeli interaktív mobilsorozatok sztorijával kapcsolatban, többek közt egy rendőrségi kihallgatáson zajló eseményeket feldolgozó széria ötlete merült fel. Szerinte a Chili és Mango készítésével kapcsolatban a legnagyobb nehézség az egész évadon átívelő cselekmény építése, hiszen az alternatív történetszálak miatt sokféleképpen alakítható a karakterek fejlődése. A 9 epizód egyébként 72-féle sztorit rejt magában, ennyiféleképpen nézhetjük végig az összesen 164 percnyi anyagot.

A sorozat magánbefektetéssel készül. Jelenleg ingyenesen nézhető, de később – a nézettség és a potenciális hirdetők függvényében – fizetőssé válhat. A hetente érkező epizódokat a Google Play-en és az Apple Store-ban egyaránt elérhető FilmDrops nevű applikáció letöltése után lehet megnézni. Horvai szerint a külföldi nyitás is elképzelhető, elsősorban angol nyelvre szeretnék leszinkronizáltatni a Chili vagy Mangót, de esetleges külföldi alkotások elkészítésétől sem zárkóznak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Amint jön a válság, a nők munkája nagyobb veszélybe kerül

Amint jön a válság, a nők munkája nagyobb veszélybe kerül

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől