szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kettős beugrással, benne egy koreográfus segítségével sikerült megmenteni a valenciai operaházban szombat este a La Traviata-előadást, amelyet majdnem félbe kellett szakítani a férfi főszerepet éneklő Ivan Magrí nyakcsigolyapanaszai miatt.

A közönséget már az előadás elején figyelmeztették, hogy az Alfredo Germont szerepében fellépő olasz tenort fájdalmak gyötrik, és az énekes nem is bírta tovább a második felvonásnál.

Az előadást félbeszakították, és már úgy tűnt, hogy nem folytatják, amikor a vezetőségnek sikerült helyettest találni az éppen a kelet-spanyolországi kikötővárosban tartózkodó Nikolai Schukoff osztrák tenor személyében. Schukoff azonban csak a színpad széléről, egy pult mögül énekelt, a színpadon a teátrum egy koreográfusa helyettesítette őt Alfredo szerepében.

"A kettős improvizáció valamelyest szürrealista vonásokat kölcsönzött a figurának, de legalább megmentette az előadást" – írta vasárnap a Las Provincias című lap. A közönség örült, hogy nem maradt félbe a darab, és szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a két beugró teljesítményét.

Az amszterdami Holland Operának ezzel a Verdi-előadásával, Zubin Mehta vezényletével indult az új évad a fiatal valenciai operaházban, amelyet 2005-ös átadása óta kísért a balszerencse. A Szófia királyné Művészetek Palotája nevű létesítményt a "művészetek és tudományok városa" ambíciózus projekt részeként emelték Santiago Calavatra sztárépítész tervei alapján.

Az operaházat már a nyitógála után be kellett zárni egy évre, mert nem volt kész teljesen. Az első évadban több előadást el kellett halasztani, illetve le kellett fújni a színpadtechnika hibái miatt. Egy évvel később egy árvíz okozott tetemes károkat az épületben. Az utóbbi években a megszorító intézkedések miatt szorul drasztikus spórolásra, fizetéscsökkentésekre és elbocsátásokra, takarékosságból az év három hónapjában zárva tart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszámolták, melyik az olcsóbb: az agglomerációból ingázni Budapestre vagy a fővárosban lakást venni

Kiszámolták, melyik az olcsóbb: az agglomerációból ingázni Budapestre vagy a fővárosban lakást venni

Bundesliga: nyert a Bayern München és a Hertha

Bundesliga: nyert a Bayern München és a Hertha

Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor

Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor