szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

November 10-ig látogatható még a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amelynek keretében öt helyszínen lehet megtekinteni a közelmúlt témába vágó hazai és külföldi dokumentumfilmjeit - többek közt az észak-koreai munkatáborból megszökött Szin Donghjok történetét.

Tizedik alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb dokumentumfilm fesztiválját, ahol mintegy 60 magyar és nemzetközi filmből válogathatnak a látogatók. A filmek vetítése a Toldi, a Cirko-Gejzír, a Művész és az Örökmozgó mozikban, illetve a Francia Intézetben zajlik, jegyet 850 forintért lehet váltani. A november 10-ig tartó fesztivál hátralévő filmjeinek vetítési időpontjai megtalálhatók a Verzió hivatalos honlapján.

A Nemzetközi Panoráma szekcióban a legfrissebb nemzetközi dokumentumfilm-termés legjavát tárják elénk a szervezők, a hazai dokukat pedig a Magyar Panoráma címszó alá gyűjtötték. Chris Marker Retrospektív néven kerül megrendezére a rendkívüli hatású francia kísérleti filmművész alkotásainak válogatása, míg a Prágában tartott, a világ legnagyobb emberi jogi dokumentumfilm-fesztiváljának legjobbjait a One World Visszhangok című programban kell keresni. Az Őslakosok Program filmjei az ősi kultúrák és a globalizáció szembeállítására épülnek, végül Délkelet-Ázsia különleges világát is megcsodálhatjuk a Fókuszban Indonézia kategóriában.

©
Itt kerül bemutatásra - a Nemzetközi Panoráma programban - a Szin Donghjok történetét feldolgozó dokumentumfilm, A 14-es tábor is. Az észak-koreai lágerben született és onnan 23 év után megszökött fiú története először könyv formájában volt olvasható - a Menekülés a 14-es táborból idén márciusban a HVG Könyvek gondozásában magyar nyelven is megjelent. A könyv szerzője a Szinnel éveken keresztül foglalkozó amerikai újságíró, Blaine Harden volt, akivel a hvg.hu is készített interjút.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A német autógyártás túlságosan függ Kínától?

A német autógyártás túlságosan függ Kínától?

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában

Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában