szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életrajzot ír Lou Reedről a Rolling Stone kritikusa.

Életrajzot ír a közelmúltban elhunyt Lou Reedről Anthony DeCurtis zenei szakíró, a Rolling Stone magazin kritikusa.

A könyv a Little, Brown and Co. kiadó gondozásában jelenik meg, de egyelőre sem a címét, sem a megjelenés pontos dátumát nem közölték. A kiadó csütörtökön olyan műként ajánlotta a készülő biográfiát a közönség figyelmébe, amely bepillantást enged a rendkívüli művész személyes, belső világába.

DeCurtis számos interjút készített Reeddel és ő látta el jegyzetekkel a Reed által vezetett New York-i rockegyüttes, a Velvet Underground dalainak antológiáját a hatvanas években.

Az elmúlt öt évtized egyik legnagyobb hatású zenészének tartott Reed 71 esztendősen, október 27-én hunyt el. Leghíresebb számai közé tartozott a Walk On the Wild Side, a Heroin és a Pale Blue Eyes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!