szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eladta az Elvis Presley hagyatékához fűződő szellemi tulajdont a CORE Media Group, az elhunyt énekes szerzői jogai felett ezentúl az Authentic Brands Group (ABG) rendelkezik. Az ABG menedzseli a Marilyn Monroe és Muhammad Ali szellemi tulajdonát is.

A vásárlással az Authentic Brands kezébe került az Elvis Presley Enterprises cég, amely a rock and roll egykori királyának imázsához, nevéhez fűződő engedélyezési és kereskedelmi jogokat menedzseli, az énekes dalaival, filmjeivel, televíziós és fotós megjelenéseivel kapcsolatos jogokat kezeli. 

Az Elvis memphisi házából kialakított zarándokhely, Graceland üzemeltetési jogát Joel Weinshanker, a National Entertainment Collectibles Association (egy nemzetközi média- és szórakoztatóipari forgalmazó cég) alapítója vásárolta meg. A szerződés alapján az Elvis-rajongók Mekkáját az Authentic Brands, Weinshanker és az Elvis család közösen üzemelteti.

A Presley család gratulált az ABG-nek, Presley lánya, Lisa Marie Presley azonban hangsúlyozta, hogy Graceland továbbra is az ő és családja tulajdonában marad a benne lévő berendezésekkel együtt. 

Az ABG menedzseli a Marilyn Monroe és Muhammad Ali szellemi tulajdonát is. A cég nem közölte, hogy mennyit fizetett az Elvis-jogokért.

Az Elvis Presley Entertainment 2012-ben arról számolt be, hogy a szerzői jogokból évente 32 millió dollár folyik be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít