szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2015-ben Budapesten rendezhetik a világhírű WOMEX világzenei expót, melynek tető alá hozásához már előre, közel félmilliárdos támogatást ítélt meg a kormány.

Többek között Berlin, Stockholm és Brüsszel után 2015-ben Budapesten rendezhetik meg a nemzetközi világzenei élet egyik legrangosabb vásárát, a World Music Expót (WOMEX). A 2015-ös projektnek a tervek szerint az állam nyúlna alá: az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014-ben 76 200 000 forintot, a kiállítás évében pedig további 393 885 000 forintot, tehát együttesen közel félmilliárdot különít el költségvetéséből a WOMEX-et Magyarországon szervező Hangvető Zenei Terjesztő Társulás Kft. számára. Az összeg ironikus módon többek között a helyszínként szolgáló, állami tulajdonú Müpa, illetve Millenáris bérleti díjaként csorogna vissza a kasszába.

Magyarország a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás Kft révén 2011-ben a WOMEX díszvendége volt Koppenhágában, így most Budapest komoly esélyekkel pályázik a 2015-ös kiállítás megtartásának jogáért.

Az 1994-ben német kezdeményezésként Berlinben életre hívott, hagyományosan ötnapos expó igazi kulturális csemege, hiszen egyszerre funkcionál vásárként, zenei-és filmfesztiválként, illetve ad otthont több nemzetközi konferenciának is. A soron következő, jövő októberben esedékes WOMEX-nek a spanyolországi Santiago de Compostela ad majd otthont.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát