szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy több mint harmincéves dal került vissza a brit toplistákra egy a melegek ellen irányuló, szélsőséges megnyilvánulásra reagálva. Az It's Raining Men most megint tarol, sőt, kirekesztésellenes himnusszá avanzsált. Megnéztük, a 80-as évek magyar slágereiből mit lenne ma érdemes újraéleszteni. Szavazzon!

A The Weather Girls It's Raining Men (1982) című több mint harmincéves slágere második virágkorát éli, miután a kirekesztő, szélsőséges nézetek ellen küzdők kvázi-himnuszukká választották Nagy-Britanniában – írja a The Guardian.

A dal visszakerült a toplistákra, amit annak köszönhet, hogy David Silvester, a szélsőséges jobboldali Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) felfüggesztett politikusa kijelentette: az elmúlt időszak kellemetlen időjárása nem más, mint a melegházasságot szentesítő törvények elleni büntetés. A David Cameronnak írt nyílt levelében további áradásokat és viharokat vetített előre, aminek okaként szintén az azonos neműek házasságát nevezte meg.

A kirekesztés ellen küzdő dal népszerűsítésére már egy Facebook-oldal is létrejött, amelyhez eddig több mint 14 ezer ember csatlakozott.

Most azt keressük, melyik 80-as években született magyar dal lenne a legalkalmasabb arra, hogy a kirekesztés és a szélsőségesek ellen küzdjünk vele.

Ön melyik dalt tolná vissza a toplistákra?

1. Napoleon Boulevard : Európa visszavár (1988)

2. Beatrice: Utálom a XX. századot (1991)

3. KFT: Bábu vagy (1981)

 

4. Pokolgép: Ítélet helyett (1987)

5. Első Emelet: A film forog tovább (1985)

6. R-GO: Ballag a katona (1985)

7. Bikini: Közeli helyeken (1989)

Kövesse a hvg.hu Élet+Stílus rovatát a Facebookon is!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere

Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad a Qantas a nemzetközi járatain

Csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad a Qantas a nemzetközi járatain