szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jókedélyűen megreggelizett, majd elveszetten sétált az utcán, este pedig nagyobb összeget vett fel egy bankautomatából, és két oldaltáskás figurával beszélgetett – a CNN nagyjából összerakta, mit csinált a vasárnap holtan talált Philip Seymour Hoffman az utolsó 24 órában.

Philip Seymour Hoffmanra vasárnap délelőtt találtak holtan New York-i lakásában, a CNN-nek pedig azt is sikerült rekonstruálnia, hogy hogyan telt a 46 éves színész utolsó 24 órája.

Szombat reggel Hoffman a Eighth Avenue-n lévő Chocolate Barban tűnt fel, ahol elfogyasztotta szokásos kávéját. Jonathan Barson, a bár vezetője szerint a színész egyedül érkezett, és jókedvűen társalgott a személyzettel.

13:30 – Hoffman telefonon beszélt asszisztensével, aki semmi különöset nem tapasztalt rajta.

©

14:00 – Mimi O'Donnell, a színész exfelesége és három gyermekének anyja találkozik Hoffmannal, és utólag a rendőröknek azt mondta, úgy tűnt neki, hogy a férfi be van állva.

17:00 – Paul Pabst producer fut bele a színészbe az utcán feleségével és nővérével. Pabst nővére, akinek Hoffman köszönésképpen egy kis pacsit is kioszt, később azt mondja, a színész elég elveszettnek tűnt.

Aznap este Hoffman harmadmagával az Automatic Slims nevű étteremben vacsorázott. A pincér szerint csak egy szokásos üzleti vacsoráról lehetett szó.

20:00 – O'Donnell aznap utoljára beszél telefonon a színésszel, és később úgy nyilatkozik, hogy Hoffman nem tűnt józannak ekkor sem.

Este 8 és 9 között a színész hat részletben vesz fel összesen 1200 dollárt egy lakásához közel eső szupermarketnél. Egy szemtanú későbbi elmondása szerint Hoffman két oldaltáskás férfival beszélgetett, miközben pénzt vett fel.

Vasárnap reggel 9:00 – Hoffman nem jelenik meg a megbeszélt időpontban felesége lakásán. A terv szerint ekkor kellett volna elvinnie magával a három gyereket. A volt feleség aggódni kezd.

11:00 – Az exfeleség megkéri a színész egyik jóbarátját, David Katzot, hogy nézzen rá Hoffmanra. Katz egy másik ember kíséretében talál a fürdőszoba padlóján holtan fekvő színészre. Hoffman bal kezéből egy használt tű áll ki.

11:30 – Kihívják a rendőrséget. A hívás után hamarosan meg is érkeznek a hivatalos szervek. O'Donnellt telefonon értesítik a történtekről, ő fiáért szalad, aki egy közeli játszótéren van.

Később a rendőrök ötven, vélhetően heroint tartalmazó tasakot,és több droghasználatra utaló injekciós tűt is találnak a házban.

A színész valószínűleg drogtúladagolásban halhatott meg. Hoffman már 2006-ban beismerte: kábítószer-problémákkal küzd, 2012-ben pedig elvonóra is ment heroinfüggősége miatt. A New York-i rendőrség az eset óta nyomozást folytat, hogy megállapítsák a 46 éves színész halálának pontos okát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”