szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár korábban bejelentették a tehetségkutató indulását, úgy tűnik, mégsem lesz idén Csillag születik – írja a Bors. A lap szerint nem sikerült annyi versenyzőt találni, amennyivel el lehetne indítani egy ilyen műsort. Az RTL Klub nem erősítette meg a lap információit, Ördög Nóra műsorvezető pedig nem kommentálta a hírt.

Több száz versenyző jelentkezett, jelen pillanatban mégis úgy tűnik, idén nem tudják elindítani a Csillag születik című tehetségkutatót – számolt be a Bors. Ilyesfajta fiaskóra a csatorna életében még nem volt példa, s a hazai televíziózásban is igen ritka, hogy egy ennyire fontos műsort a meghirdetése után lefújjanak.

Bár a csatorna hivatalos magyarázatot egyelőre nem adott, a lap információi szerint hiába tartottak a műsor készítői Budapesten és tíz vidéki nagyvárosban is castingot, hogy felkutassák a rejtett tehetségeket, ez nem sikerült. Közel sem gyűlt össze ugyanis annyi versenyző, amennyivel meg lehetett volna tölteni egy többfordulós, heteken át tartó nagyszabású műsorfolyamot.

A műsor kiválasztott műsorvezetője, Ördög Nóra nem kívánta kommentálni a hírt, és Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója is szűkszavú volt, és csak annyit nyilatkozott: "Nincs ezzel kapcsolatban egyelőre mondanivalónk." A Csillag születik Facebook-oldalán még aktívak a szerkesztők, és néhány naponta friss információkat posztolnak a leendő zsűritagokról.

Az első Csillag születiket 2007-ben indította itthon az RTL Klub, melyet az akkor mindössze tizenöt éves Utasi Árpi nyert. A mesemondó fiú után 2009-ben Tabáni István győzött, őt két évvel később a szintén énekes László Attila követte a csillagok sorában. A tehetségkutató negyedik évadját szintén egy énekes, Mészáros János Elek, az agrármérnök, talajtani szakmérnök és operaénekes nyerte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!