szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Winnie című produkció az egykori politikai aktivista személyes életébe enged bepillantást. A dél-afrikai Nemzeti Film és Videó Alapítvány (NFVF) tájékoztatása szerint a filmet márciustól játsszák az ország filmszínházaiban.

Elhatárolódott egy életéről készült játékfilmtől Winnie Mandela, a néhai Nelson Mandela dél-afrikai elnök volt felesége. A Winnie című produkció az egykori politikai aktivista személyes életébe enged bepillantást. A dél-afrikai Nemzeti Film és Videó Alapítvány (NFVF) tájékoztatása szerint a filmet márciustól játsszák az ország filmszínházaiban.

Winnie Mandela hétfőn közölte: megkereste a producereket a filmmel kapcsolatos aggodalmaival, de süket fülekre talált. A kreatív szempontokat és a film megtérülésével kapcsolatos elvárásokat elfogadva azt akarta elérni, hogy a valóságot hűen tükrözze a produkció - fogalmazott közleményében. Egyúttal cáfolta a lábra kapott híreszteléseket, hogy a nemzetközi szereposztással lenne problémája. Hangsúlyozta, hogy a néhai dél-afrikai elnökről szóló, Mandela című filmmel szemben a róla készült munkával kapcsolatban az alkotók nem egyeztettek vele vagy családjával, ezért elhatárolódnak a produkciótól.

A filmben az Oscar-díjas Jennifer Hudson alakítja Winnie Mandelát, a néhai elnököt pedig Terrence Howard játssza. A Darrell Roodt rendezésében született életrajzi dráma azokat a viharos évtizedeket öleli fel, amelyeket férje börtönben töltött. A forgatókönyvet Roodt és Andre Pieterse egykori újságíró, Anne Marie du Preez Bezdrob életrajzi könyve, a Winnie Mandela: A Life alapján készítette.

A Winnie három éve a Torontói Filmfesztiválon debütált, 2012 őszén Kanadában és az Egyesült Államokban vetítették a mozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!