szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pár nap múlva ismét gazdára találnak Hollywood legértékesebb díjai, a 34 centiméter magas aranyozott Oscar-szobrok, amelyeket minden díjazott nagy becsben tart, nem csoda tehát, hogy sokan egészen különleges helyet keresnek neki.

Emma Thompson, aki a Napok romjai című filmben nyújtott alakításáért és az Értelem és érzelem című film forgatókönyvéért két Oscart kapott, londoni lakása fürdőszobájában, pontosabban a mellékhelyiségben tárolja a szobrokat.

"Ott vannak a legértékesebb javaim. Nem mintha tiszteletlen akarnék lenni. Ez fontos hely számomra. A földszinti toalett ráadásul az a hely, amelyet minden vendég használ. Remek alkalom, hogy kézbe foghassák a szobrokat" - mesélte a brit színésznő.

Cate Blanchett a Blue Jasmine című Woody Allen-film főszereplőjeként esélyes az elismerésre. Az ausztrál színésznő korábban az Aviátor című filmért vehetett át Oscart. "Egy melbourne-i filmmúzeumban, az ACMI-ban (Mozgókép Ausztráliai Központban) van az Oscarom. Ha újból meg akarom nézni, mindig el kell elmennem és belépőjegyet kell váltanom" - mondta a 44 éves művésznő.

A díj történetében eddig átadott 2809 szobor zöme azért egyszerűen nappalikban vagy dolgozószobákban trónol, mint Charlize Theron A rém című film főszerepéért kapott Oscarja vagy George Clooney két trófeája, amit Az Argó-akcióért és a Szirianáért vehetett át.

Jennifer Hudson dicsőségfalán a központi helyet kapta a díjak között a Dreamgirls szereplőjeként neki ítélt Oscar. Sandra Bullock pedig a legjobb színésznőnek járó trófeáját, amelyet A szív bajnokaiért kapott, kisfiára, Louisra bízta. "Az övé, ő tudja, hol van" - mondta a Gravitáció című űrdrámáért idén ismét díjra esélyes színésznő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!