szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Seress Rezső Szomorú vasárnap című világhíres dalának angol nyelvű változatával hódítja meg a nézőket egy hétéves norvég kislány.

Angelina Jordan az internet legújabb sztárja: a hétéves norvég kislány a Norway´s Got Talent tehetségkutatóban énekelte el Billy Holiday Gloomy Sunday című számát, amit a magyar Seress Rezső az 1930-as évek közepén írt, és szinte azonnal sláger lett – írja a Hír24.hu.

A Szomorú vasárnapot sok tragédia övezte: először megtaláltak egy cselédlányt, aki lúgkővel lett öngyilkos – a holtteste mellett ott volt a dal kottája. Aztán Lédig László pénzügyminiszteri tanácsos lőtte fejbe magát egy taxiban, búcsúlevele mellett a Szomorú vasárnapot találták. A korabeli sajtó elnevezte a dalt „gyilkos slágernek", „öngyilkos himnusznak". A Szomorú vasárnapot azóta több mint 100 nyelven adták elő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!