szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az új Szellemirtók rendezője mégsem vállalja a film elkészítését barátja, Harold Ramis halála miatt.

Ivan Reitman, az új Szellemirtók-film egyik fő motorja barátja, Harold Ramis halála miatt visszaadta rendezői megbízását és a továbbiakban producerként vesz részt a vígjáték elkészítésében - osztotta meg értesülését a Deadline.com hollywoodi filmes portál.

A Sony Pictures 2015 elejére tűzte ki a forgatás kezdetét. A rendezői széktől megváló Reitman addig segít Amy Pascalnak, a Sony társelnökének új direktort találni a stúdió eddigi legsikeresebbnek tartott sorozatának folytatásához. A harmadik epizód létrehozásában producerként vesz részt.

A Sony jó ideje próbálkozik azzal, hogy egy újabb részt hozzon tető alá a Szellemirtókból, eközben a terv egyik legbiztosabb pontja mindvégig Reitman volt. A megvalósítást az is hátráltatta, hogy az elkészült két szellemirtós film egyik sztárja, Bill Murray nem volt hajlandó igent mondani a tervre, még csak el sem olvasta a mindenki megelégedésére szolgáló új forgatókönyvvázlatot. Reitman ugyanakkor megjegyezte, hogy Murray valójában sohasem zárta ki kategorikusan a részvételét.

A Szellemirtók 1984-ben került a mozikba Ivan Reitman rendezésében, az öt évvel későbbi folytatást szintén ő forgatta. Harold Ramis mindkét produkcióban játszott, és a forgatókönyveiket is jegyezte az ugyancsak a szereplődárdába tartozó Dan Aykroyddal együtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!