szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A költészet napja alkalmából a Litera felkérésére 14 magyar költő egy közös verset írt József Attila Légy ostoba című versének első sorára.

Írta: Kántor Péter, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Nádasdy Ádám, Nemes Z. Márió, Parti Nagy Lajos, Sajó László, Schein Gábor, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Takács Zsuzsa, Térey János és Tóth Krisztina.

Légy ostoba

Légy ostoba. Ne félj. A szép szabadság
majd eljő, szül neked igaz rendet.
Nem béget rendelésre; halk, ha hagyják;
de ha elhallgat, hallod a csendet.

A vers folytatását itt olvashatja.

A József Attila Légy ostoba című versének első sorával induló verset a Litera irodalmi portál felkérésére írta 14 magyar költő, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy melyik sor kié. "A szerzők stafétában, egymás soraira írtak újabb s újabb sorokat. Mindenkinek egy nap állt rendelkelkezésére saját sorának megírására. És egy napot biztosítottunk mindenki számára a létrejött teljes vers megtekintése után ez esetleges korrekciókra is" – árulták el a portálon az együttes munkáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész

Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint