szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 150 millió forintos kiegészítő támogatást nyújt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 19 települési önkormányzat számára a fenntartásukban lévő múzeumok működtetéséhez.

A kulturális államtitkárság csütörtöki közleménye szerint az önkormányzatok fenntartásában lévő múzeumok működési költségeihez korábban nem járult hozzá a kormány, ez először a megyei múzeumi hálózat átszervezésével párhuzamosan, 2013-ban történt meg. Akkor 11 önkormányzat részesült összesen 135,3 millió forintos támogatásban. 

A 19 támogatott önkormányzat között 67,65 millió forintot a 2012. évi látogatószám, ugyanennyit pedig a leltározott gyűjtemény nagysága alapján arányosítva osztották szét. A fennmaradó 30 millió forint felosztásáról a szakmai munka egyéb, nem számszerűsíthető mutatói alapján született döntés.

A megadott határidőig a Magyar Államkincstár összesen 36 önkormányzat kérelmét továbbította, közülük a rendeletben rögzített szakmai feltételeknek 19 kérelem felelt meg.

A támogatott intézmények listája itt tekinthető meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló