szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A stern.de elemezte az összes eurovíziós fellépő dalát, és pontozta is az országokat. Kállay-Saunders Andrásnak 5 pontot adnának, és azt jósolják, hogy a magyar dal elöl fog végezni.

"Környezetszennyezésről, ingyen alkoholról és barackmagokról már énekeltek az Eurovíziós Dalfesztiválon, de családon belüli erőszakról még soha. Magyarország idén ezzel a kényes témával bátorkodik neki a versenynek. Az énekes Kállay-Saunders András, aki New Yorkban született és az apja egy amerikai soul-énekes, a Running című számban egy kislányról énekel, akit ver az apja. A nyomasztó szöveg ellenére a dal korántsem melankólikus ballada, hanem egy popszám. Ezzel Kállay-Saunders akár az Eurovízió meglepetésgyőztese is lehet. Az elődöntőben egy tökéletes élő produkciót mutatott be a színpadon. És még ha a hangja kissé vontatott is, a Running a végén meggyőzheti a többséget. Kállay-Saunders ugyanis nem csupán zeneileg bizonyít, hanem optikailag is: nem futnánk el előle" - írja a stern.de eurovíziós elemző csapata, mely 5 ponttal jutalmazná a magyar fellépőt, de a táncosokat leszólja: "mit akar a táncosnő? Túl dramatikus".

Kissél vontatott, de szimpatikus a németeknek Kállay-Saunders
©

A német elemzők a saját küldöttjüket, Elaizát leszólják, és kizártnak tartják, hogy nyerjen, míg Conchita Wursot az egekben magasztalják, és szerintünk vagy a szakállas díva, vagy a svéd Sanna Nielsen fog nyerni, utolsó helyre pedig San Marinót jósolják.

Szakállpárbaj lesz az Eurovízió? Milyen esélye van Conchita Wurst ellen a mi fiunknak?

Kövesse az Eurovíziós Dalfesztivált a hvg.hu-n élőben este nyolctól!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

Válaszolt a kormánynak George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

Válaszolt a kormánynak George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt