szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Helló Hősök Fesztivál középpontjában a mindennapi hősiesség áll és azok, akik készek tenni, kiállni másokért. A délután négykor kezdődő eseményre a belépés díjtalan.

A fesztivál Nagyszínpadán fellép az Anna and the Barbies, Mary Popkids, Sena, Iva and the Parazol, Halott Pénz, Belmondo, Óriás. Lesz slampoetry-verseny, Hős Camino, Együtt DoboX, HősKÉPző, és este kisorsoljuk a nap Hétköznapi Hősét. A programok 16 órától kezdődnek, a nagyszínpadi műsorok 17.30–22.00 óráig tartanak, aztán Tesco Disco hajnalig!

Magyarországon tízből nyolcan úgy gondolják, nem tenne értük senki, ha az utcán bajba kerülnének. Félelem és közöny – ez jellemzi az embereket az esetek többségében, ha a mindennapokban valaki segítségre szorul. Hogyan lehet ezen változtatni?

©

A Hősök Tere tudományos hátterében a Heroic Imagination Project (HIP) áll – alapítója a világ egyik legismertebb szociálpszichológusa, Philip Zimbardo, a Stanford Egyetem professzora. Ez a képzési program a gátlásokat feloldó hétköznapi hősiességet állítja középpontba. Valójában azonban néhány magánszemély: Philip Zimbardo, Halácsy Péter, Orosz Györgyi, Orosz Gábor, Roszík Linda, Bolyky Dániel és Pistyur Veronika és több mint száz önkéntes összefogása ez.

A kezdeményezés célja, hogy minél több ember merjen kiállni és tenni másokért a mindennapokban. Attitűdváltást szeretne elérni, melyhez az első lépés, hogy: Vedd észre! Azután tegyél. Mert: Az vagy, amit teszel!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát

Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát

A kínai hadsereg hackerei támadtak meg kétszáznál több japán nagyvállalatot

A kínai hadsereg hackerei támadtak meg kétszáznál több japán nagyvállalatot

Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről

Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről