szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes kísérletet végzett egy amerikai újságírónő: megkért közel 40 Photoshop-szakértőt és amatőrt 25 országban, hogy a helyi szépségideálnak megfelelően manipulálja a portrtéját. Eléggé szubjektív eredmények születtek.

Egészen meglepő helyi verziók is születtek Esther Honig portréjából abban a kísérletben, amelyben az amerikai újságírónő közel 40 személyt kért meg 25 országban, hogy a helyi szépségideálnak megfelelően photoshoppolja a róla készült eredeti felvételt. Annyit kért tőlük, hogy "csinosítsák ki" a fotón.

A felkért profi és amatőr Photoshop-felhasználók munkái Esther Honig szerint a készítők személyes és kulturális szépségkoncepcióját is tükrözik. Az alábbi fotópárokon bal oldalon az eredeti fotó, jobb oldalon pedig az egyes országokban photoshoppolt verzió látható. Az összes felvételt itt lehet végigböngészni.

©
©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!