szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tartották meg péntek este Moszkvában Marylin Manson amerikai sokk-metál énekes koncertjét, mert egy ismeretlen telefonáló pokolgépes robbantással fenyegette meg a résztvevőket. Manson ellen Magyarországon is tiltakoztak, amikor erre járt. Szikora Robi még imát is szervezett a „sátán földi helytartója” ellen.

Manson a Twitter mikroblogon maga is megerősítette, hogy a fellépés a bombafenyegetés miatt maradt el. Az orosz média szombaton arról írt, hogy rajongók ezrei voltak kénytelenek csalódottan távozni a lemondott koncert miatt.

Előzőleg a másfél milliós Novoszibirszkben több száz ortodox hívő tüntetett Manson vasárnapra tervezett fellépése ellen, arra hivatkozva, hogy az "elfajzott" amerikai énekes "szadomazochista vidámparkhoz hasonlító előadása" sérti a hívők vallási érzelmeit.

©

A lemezeit sokmilliós példányban eladó Marilyn Mansont a világ más részein - köztük hazájában, az Egyesült Államokban - is számos alkalommal érték bírálatok egyházellenes megnyilvánulásai miatt.

Nincs ez máshogy Magyarországon sem. Amikor 2005-ben az Arénában koncertezett, több egyház  és csoport is tiltakozott. Szikora Róbert még misét is szervezett és a Mátyás Templomban „a sátán földi helytartójának” is nevezett zenész ellen.

Amikor rá néhány évre a VOLT-on járt a zenész, Szikora „a nehéz gazdasági helyzetre és válságra hivatkozva” már nem szervezett közös imát, de véleményét fenntartotta Mansonról.

A zenész szerint a mai fiatalok számára rendkívül kártékony, sőt, megfertőzi őket, ha olyan embert látnak a színpadon, akinek „vér” folyik a szájából. „Ők azt mondják, ez játék, de szerintem, nem véletlen, hogy ki, milyen erőkkel játszik. Én a Jóistennel és az angyalokkal szeretnék” – szögezte le a Story Magazinnak a mélyen hívő Szikora.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!