szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az összművészeti fesztivál kínálatában 80 színházi előadás, 150 koncert, csaknem 30 kiállítás, 20 irodalmi esemény, 15 filmes és több mint 100 családi program szerepel. A rendezvénysorozatot hagyományosan a Quimby zenekar nyitja és a Kiscsillag zárja, rajtuk kívül olyan neves együttesek is színpadra lépnek, mint a Csík Zenekar, a Budapest Bár, a 30Y vagy az észt-ukrán Svjata Vatra.

Több mint 400 színházi, zenei, képzőművészeti, családi és egyéb programmal várja a látogatókat a 7. Ördögkatlan Fesztivál keddtől szombatig a dél-baranyai Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden. Az összművészeti fesztivál kínálatában 80 színházi előadás, 150 koncert, csaknem 30 kiállítás, 20 irodalmi esemény, 15 filmes és több mint 100 családi program szerepel – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Mint hangsúlyozták, az Ördögkatlan Fesztivál legnagyobb vállalkozásai, vállalásai közé tartozik a saját produkciók létrehozása, az új, eredeti ötletek megvalósítása.

A színházi produkciók túlsúlyban lesznek az idei fesztiválon, amelynek díszvendége a budapesti Katona József Színház, Horváth Csaba rendező-koreográfus és Lajkó Félix hegedűművész. Lengyelország is díszvendégként jelenik meg: lengyel zenekarok, színházi előadások és lengyel szerzők darabjaiból készült produkciók egyaránt láthatók lesznek.

A rendezvénysorozatot hagyományosan a Quimby zenekar nyitja és a Kiscsillag zárja, rajtuk kívül olyan neves együttesek is színpadra lépnek, mint a Csík Zenekar, a Budapest Bár, a 30Y vagy az észt-ukrán Svjata Vatra.

A nagyharsányi Hrabal-vurstlin regényhőseinek megidézésével, nonstop felolvasással, kéményről kiabálással, gigantikus Hrabal-portré festésével emlékeznek a 100 évvel ezelőtt született cseh íróra, a nagyharsányi focipályán pedig az öt évvel ezelőtt elhunyt Cseh Tamás előtt tisztelegnek.

Beremenden, a Megbékélés Kápolna előtti réten Beethoven IX. szimfóniáját vezényli Dinyés Dániel, közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar és az a lá cArte kórus.

Faluturisták címmel ezúttal is lesz rendhagyó, bohózatba illő idegenvezetés színészek közreműködésével, akik idén Kisharsány nevezetességeit mutatják meg interaktív "helytörténeti performansz" keretében.

A budapesti Katona József Színház A mi osztályunk című darabbal és a Szabadkai Népszínházzal közös, Vörös című produkcióval, emellett Sufni-beli előadásokkal szerepel a fesztiválon. Horváth Csaba több előadással érkezik: a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves fizikai színházi rendező osztályának Toldi című mozgásszínházi előadásával, a Forte Társulat pedig az Irtással.

A palkonyai Pécsi Bölcsészudvar programjainak témája a kisebbségi lét és egyebek mellett a Shakespeare-évforduló lesz; a fesztiválozók koncerteken, beszélgetéseken, filmvetítésen vehetnek részt, de megismerkedhetnek a reneszánsz konyhával is.

Wahorn András nemcsak kiállítással érkezik, hanem koncertet is ad zenekarával, és egy közös installáció megalkotásában is részt vesz, Pintér Béla és Társulata pedig a Titkaink című előadással lép fel.

A fesztivál teljes programja a www.ordogkatlan.hu honlapon érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkolózik a kormány, de talán nem is érdekli, mennyire hatásosak a vakcinák

Titkolózik a kormány, de talán nem is érdekli, mennyire hatásosak a vakcinák

Verte, földön rángatta, mosogatószert, kávéport, kólát borított feleségére egy katona

Verte, földön rángatta, mosogatószert, kávéport, kólát borított feleségére egy katona

350 ezer forint Covid-bónuszt kapnak a győri Audi-gyár dolgozói

350 ezer forint Covid-bónuszt kapnak a győri Audi-gyár dolgozói