szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elhunyt kedden Lauren Bacall színésznő, Humphrey Bogart volt felesége – jelentette be a Bogart-család örökségét gondozó ügynökség. 90 éves volt, agyvérzés miatt hunyt el.

©

Lauren Bacall fotómodellként kezdte pályafutását, első filmjei a múlt század negyvenes éveiben készültek. Bogarttal kötött házassága 1945-től 1957-ig, férje haláláig tartott, abban az időben az amerikai filmművészet álompárjának számítottak. Két gyermekük is született.

Bacall több mint harminc filmben szerepelt.

Főbb szerepei között szokták említeni A kaktusz virágát, Az ifjúság édes madarát, a Viszontlátásra Charlie-t. Egyik első filmje a Raymond Chandler regényéből 1946-ban készült A hosszú álom volt, de több tucat filmben játszott, köztük a Szegények és gazdagok (1944), a Hogyan házasodik egy milliomos? (1953), az Északnyugati határ (1959), a Gyilkosság az Orient-expresszen (1974) címűekben.

Oscar-díjra jelölték mellékszereplőként 1997-ben a Tükröm, tükröm című filmben játszott szerepéért. 2009-ben az Oscar-díjak közé sorolt életműdíjat kapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?

Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?