szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két új albumot is kiad hamarosan Prince, egyet csupacsaj zenekarával, egyet pedig szólóban, közel két évtized kihagyás után a Warner lemezkiadónál – jelenti a Guardian.

Két új lemez is várható Prince-től. Az 56 éves művész ugyan már januárban bejelentette, hogy 3rd Eye Girl nevű csupalány rockzenekarával Plectrum Electrum címmel szeptemberben nagylemezt ad ki, ám az egészen friss információ, hogy közeleg egy a sorban harminchetedik, 13 számot tartalmazó új Prince-szólóalbum is, Art Official Age címmel, melyről a The Breakdown és a Breakfast Can Wait című számokat már bemutatta az amerikai poplegenda.

Prince 18 év után először jelentet meg lemezt legnagyobb sikereinek kiadójánál, a Warnernél, mellyel annak idején komoly háborúskodások után váltak el útjaik. Akkoriban változtatta meg művésznevét: a Prince helyett a The Symbol jelet, illetve írásban a The Artist Formerly Known As Prince és a The Artist nevet kezdte el használni  egészen 2000-ig, amikor mindenféle korábbi szerződéses kötelezettségei alól felszabadult. Azóta ismét Prince néven adja ki lemezeit – több, szűkebb körben, főleg weboldalán és rajongói klubján keresztül terjesztett lemez után az igazi visszatérő albuma a 2004-es Musicology volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Berobbant egy lőszerraktár Egyenlítői-Guineában, csaknem 100-an meghaltak

Berobbant egy lőszerraktár Egyenlítői-Guineában, csaknem 100-an meghaltak

Schanda Tamás: Egyre több fiatal választja a szakképzést

Schanda Tamás: Egyre több fiatal választja a szakképzést

Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen

Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen