szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mr Klausz, a tiszaújvárosi rapper vitte el a Ki Mit Tube fődíját, miután a vasárnapi élő döntőben ő kapta a legtöbb szavazatot. A tehetségkutatónak ugyan voltak még gyerekbetegségei, az azonban biztos, hogy a verseny végig jóval hitelesebb és őszintébb volt bármely képernyőn futó, hasonszőrű műsornál.

Meggyőző fölénnyel győzött a Ki Mit Tube videós tehetségkutatón Mr Klausz, aki már a Sorsod Borsod című opuszával belopta magát mind a közönség, mind a zsűri szívébe. Nagy meglepetés lett volna, ha ő nem ő viszi el a fődíjat, hiszen mióta kialakult a döntő ötös mezőnye, végig ő vezetett. Vasárnap a Goggle Groundon tartott döntőben mutatták be a direkt a fináléra készített videókat, a közönség még ezek alapján is dönthetett, kire adja le a voksát: az eredmény  azonban már nem változott érdemben. Így Tiszaújváros fenegyereke örülhetett az egymillió forint készpénznek, a Seat Ibizának, és az okostelevíziónak. A legizgalmasabb élmény azonban a londoni út lehet majd Mr. Klausznak, hiszen sikerének köszönhetően a győztes a londoni YouTube Space nevű oktatóközpontba is ellátogathat.

©

Mr. Klausz győzelme a verseny hitelességét is bizonyítja, hiszen a borsodi rapper a magyar valóság hiteles krónikása, bár Puzsér Róbert, a zsűri egyik tagja szerint ezzel lehet, hogy az előadó nincs is tisztában. Klausz már a tehetségkutató előtt sem volt teljesen ismeretlen, de a mostani siker várhatóan beindítja majd a szekerét.

"Hihetetlen számomra, hogy ennyi embert sikerült megérinteni. Olyan mintha álmodnék. A komékkal nagy bulit csapunk, de azért majd dolgozni is el kell menni" – mondta a civilben szakácsként dolgozó győztes az eredményhirdetés után.

Így örült Mr Klausz a győzelmének
©

A dobogóra még más értékes produkciók is felkapaszkodtak, Szeder-Szabó Kriszti és Csorba Lóránt duója, a Lóci játszik a döntős produkcióra sem változtatott a recepten, és folkos, szellemesen megírt daluk második helyet ért. Szeder ukulele-szólójának még Péterfy Bori sem tudott ellenállni. A duót nem kell félteni a jövőben sem, elmondásuk szerint már a döntőre kért videó elkészítésére is alig volt idejük, annyi helyen kell fellépniük. Lóci a lakodalmas felkéréseket sem utasítja vissza, így minden esküvőt tervező párnak bátran ajánljuk őt a szokásos szinti-trúbadúrok helyett.

A harmadik helyen az Appril Secret Section tánccsapata végzett, bár Sárközi Gyula koreográfus szerint a  döntős videójukban olyan stílusokkal is próbálkoztak, amit inkább nem kéne erőltetniük. A negyedik a ManGoRise együttes örömzenélése, míg az ötödik, a videóblogger Szirmai Gergő és Puzsér Róbert kedvence, a paródiákban utazó TrueBadÚr csapata lett. "Ez a produkció akár a paródiák becsületét is visszaadhatja" – mondta Puzsér, utalva ezzel a műfaj itthoni keserves állapotára.

(A zsűri néhány tagja, balról jobbra) Saiid, Mondik Noémi, Péterfy Bori és Kovács Patrícia a finálén
©

A Ki Mit Tube elindulásakor heves ellenérzéseket váltott ki a magyar YouTube közösségből, de ahogy Tamás Bence Gáspár, a 444.hu újságírója fogalmazott a döntőn, ez a reakció várható volt, hiszen egyetlen online csoport sem fogadja be könnyen az új jövevényt. Az indulatok aztán az öt hétig tartó verseny második felére már lecsillapodtak, így a verseny elérte célját: felületet adott néhány tehetséges produkciónak, (amivel az ügyesebbek éltek is), illetve megmutatta, hogy létezik alternatíva a kereskedelmi tévék túljátszott, erőltetett showjaira.

A versenybe összesen 449 produkció nevezett, a közönség részéről pedig közel 80 ezer szavazat érkezett be, de még ennél is beszédesebb adat, hogy a Ki Mit Tube körülbelül 7 millió megtekintést produkált. Tanulságként kijelenthető tehát, hogyha a Ki Mit Tube kiheveri gyerekbetegségeit, és a YouTube közösség is megbarátkozik vele, akkor a következő alkalommal akár jóval nagyobb durranást is előidézhet a magyar online világban.

Kövesse a hvg.hu Élet+Stílus rovatát a Facebookon is!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Uniós támogatásból erdősít Tiborcz István

Uniós támogatásból erdősít Tiborcz István