szerző:
hvg.hu

Az angol énekes-dalszerző az elmúlt években több koncertet is lemondott egészségügyi problémákra hivatkozva, most egy spanyol lapnak árulta el, hogy rákkal küzd.

"Már négyszer kapartak ki rákos szöveteket, de kit érdekel" - mondta az El Mundo című spanyol lapnak az 55 éves Morrissey. "Ha meghalok, akkor meghalok. Ha nem, akkor nem. Jelen pillanatban jól érzem magam. Tudom, hogy néhány közelmúltban készült fotón nem nézek ki túl egészségesnek, de ezt teszi a betegség. Emiatt nem fogok aggódni, majd pihenek, ha meghalok".

2013 nyara óta több alkalommal előfordult, hogy betetgség miatt le kellett mondania koncerteket az angol énekesnek, de korábban leginkább fekélyre, tüdőgyulladásra és ételmérgezésre hivatkozott, most először beszélt rákról. Elmondása szerint orvosai többször próbálták lebeszélni arról, hogy turnéra induljon, de Morrissey nem hallgatott a szakembereire.

Az egykori The Smiths-frontember egy korábbi interjúban azt mondta, hogy elért egy olyan kort, amikor már nem kellene zenélnie. "Sok klasszikus zeneszerző 34 éves korában halt meg. Én még mindig itt vagyok, de senki nem tudja, mit kezdjen velem" - mondta. Morrissey, akinek legutóbbi lemeze, a World Peace Is None of Your Business a hvg.hu-nál július hónap legjobb albuma volt, önéletrajzi könyve után most arra készül, hogy első regényét is megjelentesse, erre 2015-ben kerülhet sor. "Ha szerencsém lesz, örökre abbahagyhatom az éneklést, sokak örömére".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kanadaiak vennék meg a  Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton

Húsvét tinikkel: már megint csak a telefonját nyomkodja

Húsvét tinikkel: már megint csak a telefonját nyomkodja

A világ egyik legnagyobb autógyártójánál a csúcsvezetők többsége nő

A világ egyik legnagyobb autógyártójánál a csúcsvezetők többsége nő

Nem bírt a Milan a Parmával

Nem bírt a Milan a Parmával

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének