szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagypapára ütött: nem csak a legjobb akar lenni, egyenesen kulturális mozgalmat akar generálni, adja hírül a Guardian.

Az idén 19 éves Pablo Dylan - akinek édesapja Jesse Dylan, Bob Dylan és Sara Lownds Dylan, a zenészlegenda első feleségnek fia - három évvel ezelőtt jelentette meg első kiadványát, a 10 Minutes című mixtape-et, amely nem váltott ki különösebb visszhangokat popvilág-szerte, ráadásul, ahogy az ifjú hiphop-padavan mondja, saját elvárásainak sem felelt meg.

A Dylan-unoka - aki gyerekkorában a Clash-t hallgatta rongyosra, a hiphop-felé pedig Eminem hatására fordult - 2015 elején első nagylemeze kiadására készül, ráadásul komoly ambíciókat dédelget.

A Rolling Stone magazinnak adott nyilatkozatában elmondta: a legjobb akar lenni abban, amit csinál, napi 16 órát dolgozik, "a lehető legkevésbé arrogáns módon szeretném azt mondani: a vízióm megismételni azt, amit Rick Rubin tett a Def Jammel, igazi kulturális mozgalmat akarok indítani". A későbbi sztárproducer, Rick Rubin 1983-ban alapította a Def Jam kiadót, és többek közt olyan előadókkal és produkciókkal, mint Beastie Boys vagy a Run DMC-Aerosmith-féle Walk This Way, a fehér kulturális közegbe vezette be a hiphop-kultúrát.

A nagypapa nem szerepel az unoka lemezén. "Ez egy olyan beszélgetés, ami sosem zajlott le, és minden bizonnyal sosem fog."- mondta Pablo, ugyanakkor azt is hozzátette, nagyapja számos jó tanáccsal látta el. "Nincs senki, akit jobban szeretnék nála. Nem hinném, hogy valaha elérném a szintjét, de törekszem arra, hogy olyan zenét csináljak, ami annyira nagyhatású.

Íme, Pablo Dylan lemezelőzetes dala, a Midnight:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét