szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Phil Rudd – akit többek közt azzal vádolnak, hogy bérgyilkost fogadott – cipő nélkül jelent meg az új-zélandi bíróság előtt.

A vád az AC/DC Új-Zélandon élő dobosa ellen halálos fenyegetés, kannabisz és metamfetamin birtoklása, valamint az, hogy bérgyilkost fogadott két meg nem nevezett személy meggyilkolására. A 60 éves zenészt óvadék fejében szabadlábra helyezték. A tárgyalásra november 27-én kerül sor.

Ruddot az Új-Zéland északi szigetén található Tauranga bírósága idézte be. A brit Guardian szerint a dobos sem a rövid bírósági meghallgatás alatt, sem a bírósági esemény után, a média megjelent képviselőinek nem mondott semmit – és nem viselt cipőt.

Rudd egyébként zenekara első idei promóciós fényképezéséről és videoforgatásáról is hiányzott – a hivatalos közlés szerint fontos családi okok, egész pontosan "családi vészhelyzet" miatt. Jesse Fink író szerint, aki az idén augusztusban megjelent The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC című biográfia szerzője, azt nyilatkozta a Daily Mail Australiának, hogy Rudd állapota igencsak leromlott az elmúlt években. A dobos egyébként szólólemezt jelentetett meg idén szeptemberben Head Job címmel.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, zenekara, az AC/DC idén új lemezt készített. A Rock or Bust című album december 6-án jelenik meg. Beszámoltunk arról is, hogy az AC/DC egyik alapító tagja, Malcolm Young, aki súlyos beteg – demenciával kezelik –, kilépett a zenekarból; helyére a Young-fivérek unokatestvére, a korábban kisebb együttesekben zenélő Stevie (a legidősebb Young-testvér, Stephen fia) érkezett. Stevie Young már a stúdiófelvételeken is szerepelt, és turnén is ő játszik Malcolm helyén. Az AC/DC első albumelőzetes dala a Play Ball már meghallgatható.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot

Bezártak a bukaresti iskolák, a lakáson kívül mindenhol kötelező a maszkviselés

Bezártak a bukaresti iskolák, a lakáson kívül mindenhol kötelező a maszkviselés