szerző:
hvg.hu

A lemezfelvétel egyben installáció is. A látogatók 45 percig nézhetik, ahogy a brit dalszerző-énekesnő PJ Harvey és stábja az új dalokon dolgozik.

A brit multiinstrumentalista művész, aki számos Grammy-jelölése mellett legutóbbi, 2011-es Let England Shake című lemezével megkapta az év brit/ír nagylemezének díját, a Mercury Prize-t (melyet 2001-ben már egyszer megkapott a Stories From The City, Stories From The Sea című albumért), s aki nemrég feldolgozta egykori szerelme, Nick Cave Red Right Hand című dalát, jelenleg kilencedik nagylemezén dolgozik. Nem akárhogyan.

Az album felvétele a londoni Somerset House nemrég megnyitott New Wing nevű részében kialakított installációban zajlik, melyet egy olyan üveg választ el a külvilágtól, melyen csak kintről befelé lehet nézni. Az installáció maga a stúdió - kint a látogatók, akik csoportokban 45 percet tölthetnek el a helyszínen, bent a stáb (akik nem látják és hallják, mi történik kint), PJ Harvey, stúdiózenészei, valamint a producerek - John Parish és Flood, PJ Harvey hűséges munkatársai, akik a művész több korábbi lemezén is közreműködtek - és a hangmérnökök.

Mindez, ahogy a projektleírás mondja, "egy változó, többdimenziós hangszobor". A január 16-án induló projektnek - melyet a Somerset House mellett az 1985-ben alapított londoni művészeti alapítvány, az Artangel is támogat - címe is van: Recording In Progress.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!