szerző:
hvg.hu

A macifesztivál és a kezdődő farsangi programok jelzik, akármekkora hó van, jön a tavasz. A telet elűzhetjük koncertekkel, forraltborfőző versennyel vagy Fészekfoglalással is.

péntek, január 30.

Sickratman Intim Trió, Auróra, 21:30

Paizs Miklós Sickratman mostanában például ujjbáboperát csinált és nukleáris reneszánszról szóló klipre gyűjtött. Emellett folyamatosan zenél, például a Puszi együttessel vagy a Korai Örömmel. A Sirályból a nyolcadik kerületbe mozdult Aurórába most az Intim felállást hozza. Az ex-belgás, leginkább a Buzi-e vagy miatt ismert Sickratman a trióban Kertész Endrével (cselló) és Ölvedi Gáborral (ütős hangszerek) játszik. Ráhangolódásként ajánljuk a méltán híres Evvel a dalban című számot.

Sickratman
©

Akkezdet Phiai – Dürer Kert, 22.45

"A rapet egyértelműen a könnyűzenei dalszöveg kategóriába sorolja a kánon, szerintem viszont egy dalszövegnek is lehet szépirodalmi értéke. A vers kategóriáját ki lehet tágítani, én ebben sokkal liberálisabb vagyok, mint a keményvonalas költők” – mondta korábban a hvg.hu-nak Závada Péter, Most a Dürerben bizonyítja ezt a tételt az Akkedzet Phiaival és Mikee Mykanic-kal.

 

szombat, február 1.

Konyha-koncert – A38 Hajó, 19.00

A hatvanas évek gitárzene-revival hullámán indult, de azóta markáns saját hangot talált trió szombaton második lemezét mutatja be a Hajón. A Konyha igazi koncertzenekar: bulijaik energikusak és kiszámíthatatlanok, a Kiskifli című daluk szövegével ellentétben ők nemcsak a konyhaasztalon képesek megvigasztalni mindazokat, akik fogkefével indulnak el az éjszakába.

Forraltbor-verseny – Veszprém, Decanter Bisztró, 17.00

„A belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan” – ígérik Rejtő nyomán a szervezők, akik forraltborfőző versenyt hirdettek meg szombatra a veszprémi Decanter bisztróban (Vár utca). Ígérik, ha jól sikerül, városi hagyományt teremtenek, s ezentúl minden évben meghirdetik. Mindenesetre hat csapat már benevezett a versenyre. A Petőfi Színház művészei, az önkormányzat képviselői, a PLT Napló és a Veszprémfeszt munkatársai, a Grand Canyon vendéglátósai és a királynék városának Borkirályné-Touinform csapata megmutatja, mire képes. Várják a szomjas torkú, legalább bögrényi melegségre vágyó drukkereket.

©

Fészekfoglalás – Fészek Klub, 10.30-hajnalig

A 114 éves Fészek Művészklub, ahol írók, képzőművészek, zenészek, színészek generációi érezték magukat otthon, egy napra kinyitja összes termét, hogy befogadja a különböző művészeti ágakban tevékenykedő tehetséges fiatalok alkotásait, produkcióit. Az éjszaka azért elég lazának ígérkezik a meghirdetett jelmezes farsangi bulival, vagyis: „Gyere el, szórakozz, művelődj, öltözz be, bulizz!

vasárnap, február 2.

Ignite akusztik, A38 Hajó, 20.00

Bár legutóbb 2006-ban jelentettek meg nagylemezt, és öt éve még úgy tűnt, hogy vége a zenekarnak, az Ignite tavaly bejelentette, hogy már dolgoznak az új albumon, és végre új turnéra is indultak. A kétéves Pennywise-kitérő után visszatért Téglás Zoli és amerikai zenésztársai kilenc éve nem adtak klubkoncertet Magyarországon, most viszont egyből kettőt is lenyomnak. Szombaton a Barba Negrában zúznak a dallamos hardcore punk műfajának szellemében, másnap viszont egy igazi különlegességgel állnak a magyar közönség elé. Az A38 Hajón a csendesebb, líraibb oldalukat is megmutatja a banda, ugyanis egy akusztikus esttel készültek, ami a turné során egyedül nálunk lesz majd látható-hallható.

Mackófesztivál – Állatkert, 9.30-zárásig

Mackóba lehet bújni és mackófelvonulás is lesz az idei Mackófesztiválon az Állatkertben. A 14 év alattiaknak ingyenes programon a központban a maci, az idei szlogen igen találó: Aki bújt, aki nem: MEDVE. Már reggel 9:30-tól kezdődnek a programok szombaton és vasárnap, a kispanda kifutón például Ambrus és Auróra cseresznyézését lehet megcsodálni. 10-től délután négyig pedig különféle macis kreatív játékok várják az érdeklődőket. A programok elnyúlnak hétfőig, 10:30-kor vonulnak végig a Varázshegytől a szíriai barnamedvéig a mackójelmezbe öltözött fesztiválozók.


Mozi - Foxcatcher

Ez a hét egész sok premiert hozott, de szívből ajánlani csak egyet tudunk igazán – ha csak egy filmet néznek meg a hétvégén, akkor az Oscar-esélyes Kódjátszma, az újabb magyar csalódás Mancs és a kötelező Jason Statham-film Joker helyett válasszák a Foxcatchert. Az 5 Oscar-díjra jelölt film John du Pont milliárdos és egy birkózó olimpikon-testvérpár tragikus és lebilincselő igaz történetét mutatja be. A meglehetősen sötét, de bravúrosan megírt sztori mellett a színészi alakítások miatt is nevezik mesterműnek Bennett Miller (Capote, Pénzcsináló) legújabb filmjét: az eddig vígjátékokban bolondozó Steve Carell és az aktuális kigyúrt szépfiú Channing Tatum egyaránt megdöbbentően jól játszanak a tőlük teljesen idegen drámai szerepekben, de a mindig korrekt Mark Ruffalo is élete legjobbját nyújtja.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Civil munkahelyéről is kitették a barátnőjét durván megverő férfit

Civil munkahelyéről is kitették a barátnőjét durván megverő férfit

És akkor megtudtuk, hogyan köt bele Karácsonyba az Orbán-kormány

És akkor megtudtuk, hogyan köt bele Karácsonyba az Orbán-kormány

Doku360: "Keresek 170 ezret, de egy fillérig odaadom neki"

Doku360: "Keresek 170 ezret, de egy fillérig odaadom neki"

Szirénázó mentőautó csapódott villanyoszlopnak

Szirénázó mentőautó csapódott villanyoszlopnak

A Playboy és a Cosmopolitan is megszűnik a lengyeleknél

A Playboy és a Cosmopolitan is megszűnik a lengyeleknél

20 órán át haldoklott az út mellett az elgázolt medve, leváltják a hargitai prefektust

20 órán át haldoklott az út mellett az elgázolt medve, leváltják a hargitai prefektust