szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felmérés készült a magyar nézői szokásokról, különös tekintettel a sorozatokhoz fűződő viszonyunkról. Ami biztos, itthon továbbra is a Barátok közt a legnépszerűbb széria, de születtek meglepőbb eredmények is.

A hatszáz emberrel készült felmérésből kiderült, hogy a magyarok legnagyobb hányada napi szinten követi a sorozatokat. Igaz, a legtöbbjük megelégszik a kereskedelmi tévék kínálatával, így a top háromban a Barátok köztöt, a Jóban Rosszbant és az Éjjel-nappal Budapestet találjuk.

Némileg érdekesebb a külföldi sorozatok toplistája, ahol a The Walking Dead lett az első, ami ismerve a széria itthoni népszerűségét nem meglepő, de a Dr. Csont második helye már elég érdekes adat.  A dobogó harmadik fokán a tizenötödik évadjánál járó Helyszínelők áll. Meglepő, hogy a világon mindenhol taroló Trónok harca például nem került be a legjobb háromba.

A megkérdezettek válaszai alapján a magyarok leginkább a felhőtlen szórakozásra vágynak a sorozatoktól, de nem vetik meg a bűnügyi szériákat sem. A legtöbben természetesen a tévében követik kedvenceiket, de a torrentezők (33%) és az online platformokat (44, 2%) használók száma sem elhanyagolható.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Van egy kiskapu a Facebook rendszerében, több politikus visszaél vele

Van egy kiskapu a Facebook rendszerében, több politikus visszaél vele