szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Várható volt, és már el is kezdődött a nagy felhajtás A szürke ötven árnyalata körül. Malajziában betiltották, Amerikában pedig bojkottra szólítanak a könyv és a film ellendrukkerei.

A negatív kampány is kampány, szokás mondani. Nos, A szürke ötven árnyalatának alkotói most bizonyára örülnek, hiszen a világpremierhez közeledve egyre több a negatív előjelű hír a film körül.

©

Malajziában például betiltották a filmet, az ottani cenzorok szerint a film szadisztikus, és inkább egy pornóra emlékeztet. Datuk Abdul Halim Abdul Hamid, a malajziai ellenőrző hivatal képviselője szerint főleg azok a szexjelentek nem tetszettek a döntőbizottságnak, ahol a női főszereplőt az ágyhoz kötözik.

Eközben az USA-ban egészen másképp akarják megakadályozni, hogy a film eljusson a nézőkhöz. Ott egy civil kezdeményezés kéri az embereket arra, hogy ahelyett, hogy megvennék a filmre a mozijegyet, inkább kölsék ugyanazt az összeget inkább a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére. A felhívásnak külön hashtagje is (#50dollarsnot50shades) van, a kezdeményezésnek jelenleg 4600 követője van a Facebookon.

©

A bojkottra szólítók szerint, az amerikai párok nagyjából ötven dollárt költenének el a mozijegyekre, a popcornra, italra és a bébisziterre, erre az összegre azonban Hollywoodnak nincs szüksége. A családon belüli erőszak áldozatainak viszont annál inkább – olvasható a kampány leírásában.

A szürke ötven árnyalatát február 12-én mutatják be a hazai mozik, és már azt is lehet tudni, hogy pontosan hány percnyi szexjelenet lesz a bestseller filmes feldolgozásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen teknőst még nem láttak a tudósok: szarvak nőttek a szemhéjára – videó

Ilyen teknőst még nem láttak a tudósok: szarvak nőttek a szemhéjára – videó

A NER Tihanyban: a rozsdaövezeti adókedvezményre hajtanak a luxuslakópark építői

A NER Tihanyban: a rozsdaövezeti adókedvezményre hajtanak a luxuslakópark építői

Rekordévet zárt Orbán Viktor öccsének korábbi cége

Rekordévet zárt Orbán Viktor öccsének korábbi cége