szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az újbudai A38 állóhajóra május közepére meghirdetett mindhárom Amorf Ördögök-koncertre elővételben elkelt valamennyi jegy. Az eredetileg tervezett egyetlen fellépés, május 15. péntek mellett a zenekar 16-án szombaton és 17-én vasárnap is telt ház előtt fog játszani.

"Legutolsó koncertünkön 2007-ben négyszáz fizetővendég volt, álmunkban se gondoltuk volna, hogy megtöltötök egy hét alatt elővételben két darab A38-at. Ezért csinálunk egy utolsó, vasárnapi napot is" - írta a rajongóknak Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök alapítója, vezetője még január közepén az együttes Facebook-oldalán.

Most szerdára a harmadik budapesti, A38-ra meghirdetett koncertre is valamennyi jegy elkelt elővételben, így az Amorf Ördögök visszatérő koncertjeit háromszor 650, azaz csaknem 2000 néző fogja látni és hallani.

A 2000-es évek első felének népszerű, modern sanzonokat előadó zenekara nyolc év szünet után játszik újra közönség előtt, és az A38-as koncerteket megelőzően május 8-án Veszprémben az Expresszóban, valamint június 19-én a Fishing On Orfű fesztiválon is fellép.

"A fővárosi A38 hajó felkérésére állunk össze, és az elejétől a végéig eljátsszuk a Cellux-szimfónia című, tíz évvel ezelőtt megjelent utolsó sorlemezünket, valamint a legnagyobb Amorf-slágereket" - mondta korábban Tövisházi Ambrus az MTI-nek.

Az 1993-ban alakult, 2000 környékén népszerűvé, majd kultzenekarrá vált csapat zenéjében a diszkó, az elektro, a sanzon, a folk és egyéb stílusok keveredtek meghökkentő, ám igényes módon. A budapesti zenekarnak Tövisházi Ambrus (billentyűs hangszerek, ének) mellett Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Péterfy Bori énekes volt meghatározó tagja. Az Amorf Ördögök 2007-ben elbúcsúzott a közönségtől, az akkori zenekari felállás tagjaiból alakult Péterfy Bori szólólemezének kísérőzenekara, az azóta is folyamatosan működő Péterfy Bori & Love Band. (Közben Tövisházi az Erik Sumo Bandet is üzemeltette 2005 és 2013 között.)

Az Amorf Ördögök négy demóanyag után 2000-ben jelentette meg Betyár a Holdon című anyagát, rajta olyan slágerekkel, mint a címadó dal, a Vedd fel a legjobb ruhád, a Megsárgult konfettik a Holdfény bárban, a Parti lány vagy a Virágos kert az élet. A folytatás a kissé downtempósabb Molylepke Minibár volt 2002-ben, 2005-ben következett a Cellux-szimfónia, majd 2006-ban jött ki a búcsúválogatás Pokoldiszkó címmel.

Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs Amorf Lovagok néven 2010-ben gyerekeknek szóló CD-t készített Tócsarobbantó címmel. Idén az Amorf Lovagok is újra aktív: minden hónap hatodikán új dallal jelentkezik, ismert és kevésbé ismert vendégénekesekkel. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Nem csak hagyja a vietnami cenzúrát a Facebook és a Google, de segíti is

Nem csak hagyja a vietnami cenzúrát a Facebook és a Google, de segíti is