szerző:
MTI

A mindenfelé óriási kasszasikert hozó A szürke ötven árnyalata második részét 2016. februárban mutatnák be, azonban a regény írónője nagyobb beleszólást kér a filmfeldolgozásba, maga akarja írni a forgatókönyvet. Emiatt egy évet csúszhat a folytatás.

Több mint 300 millió dolláros jegybevételével óriási siker A szürke ötven árnyalata című film a Universal Pictures számára, ennek ellenére a stúdió még nem adott szabad utat a mozi folytatására, amelynek bemutatóját eredetileg 2016 februárjára, Valentin-napra tervezték. Ennek oka, hogy az írónő, E. L. James nagyobb beleszólást akar a filmfeldolgozásba, maga akarja írni a forgatókönyvet.

A filmstúdió vezetői és James még mindig vitatkoznak folytatáson. A legtöbb sikerfeldolgozás folytatása esetében a stúdiók megtartják az első filmet készítő csapatot, ám a második rész, A sötét ötven árnyalata alkotógárdáját jelentős mértékben megváltoztatják a következő hetekben - értesült a Variety.

©

A projekthez közelállók tudni vélik, hogy vagy Sam Taylor-Johnson rendezőnőtől, vagy Kelly Marcel forgatókönyvírótól válnak meg. "A stúdiónak mindig szándékában állt leülni a szerzővel az első film után és megvitatni a következő lépéseket, ám ez még nem történt meg" - közölte a Universal szóvivője. 

Ha James írja a forgatókönyvet - aki még soha nem csinált ilyet - akkor a következő film később kerül a mozikba. A bizonytalanság miatt A sötét ötven árnyalatát valószínűleg nem kezdik el forgatni 2016 első negyedévénél előbb, ami azt jelenti hogy 2016 végén, 2017 első negyedévében mutathatják be a mozikban.

©

A folytatás bizonytalansága a főszereplők, Jamie Dornan és Dakota Johnson számára is tervezési nehézségeket jelent, a két színész a film nyomán nagyon kelendő lett a castingoknál, ám egyelőre nem tudtak a közeljövőben más szerepeket vállalni. 

E. L. James brit író erotikus trilógiája több mint százmillió példányban kelt el. A Vintage, a Penguine Random House leányvállalata által 2011-ben és 2012-ben kiadott A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata című regényeket több mint 50 nyelvre fordították le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így készül Amerika a Brexitre

Így készül Amerika a Brexitre

Arany Ferrarit valaki? Mielőtt Austin Powers elviszi

Arany Ferrarit valaki? Mielőtt Austin Powers elviszi

Szuper ötlet: ingyenparkolás jár a műanyag palackokért

Szuper ötlet: ingyenparkolás jár a műanyag palackokért

"Bocsánatot kérünk a nőktől, akiknek náci katonákkal volt viszonyuk"

"Bocsánatot kérünk a nőktől, akiknek náci katonákkal volt viszonyuk"

Meg sem kell izzadni az egészségért

Meg sem kell izzadni az egészségért

Megszólalt a lakáslottó vezére: "Minket nem érintenek a törvényi változások"

Megszólalt a lakáslottó vezére: "Minket nem érintenek a törvényi változások"