szerző:
hvg.hu

Nyolcvankét éves korában, Párizsban hunyt el Talus Taylor, a Magyarországon is népszerű rajzfilmsorozat, a Barbapapa egyik alkotója.

Talus Taylor még 1970-ben találta ki feleségével a jellegzetes karaktereket a hazánkban is nagy népszerűséggel vetített rajzfilmhez, a Barbapapához - írja a francia RTL. Taylor San Franciscoban született, francia felesége, Annette Tison miatt költözött Párizsba.

A mese ötlete is egy párizsi sétájuknak köszönhető. Taylor nem tudott franciául, ezért feleségét kérdezte, mit kért szüleitől a közelükben sétáló gyerek, aki folyamatosan csak annyit mondott anyjának, hogy "baaa baaa baaa". Tison világosította fel Taylort, hogy bizonyára a barbapapa nevű édességről lehetett szó.

A Barba család
©

A pár még aznap nekikezdett a vázlatoknak, a főszereplőt pedig természetesen az édességről mintázták. Ezért lett Barbapapa rózsaszín és kerekded. Barbapapa történetét végül harminc nyelvre fordították le, a rajzok alapján készült sorozat világszerte nagy siker lett.

Talus Taylor február 19-án hunyt el, a képregényváltozat egyik alkotója, Joan Sfarr egy Instagramra feltöltött képpel búcsúzott az alkotótól:

''Viszlát Talus Taylor'' ''Ön nélkül kell tovább bolondoznunk''
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!