szerző:
hvg.hu

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzőseinek munkáit lehet elcsípni a Toldi moziban és a Francia Intézetben. Szász János és Janisch Attila osztályvezetők szerint az új képzési forma sikere egyértelműen látszik az elkészült filmeken.

Az alapképzésben tanuló évfolyam diplomafilmjeit március 20-án a Toldi moziban, a mesterképzéses hallgatók vizsgamunkáit március 25-én a Francia Intézetben lehet megtekinteni.

Az SZFE új típusú képzési struktúrájában a rendezők, forgatókönyvírók, operatőrök, vágók, hangmesterek és gyártásvezető-producerek egy hároméves alapképzésben végig stábokban dolgoztak, így készítették filmjeiket is. Az első úgynevezett 6x6 évfolyam most végzett, diplomafilmjeiket januárban a szakma, március 20-án a Toldi moziban pedig a közönség is megnézheti.

©

Szász János és Janisch Attila osztályvezetők szerint az új képzési forma sikere nem csupán a gyakorlatban mutatkozik meg, hanem az elkészült filmeken is egyértelműen látszik. Az első évfolyam kiváló munkáira alapozva terveik szerint a 2015-16-os tanévben újra elindítják a 6x6 képzést. A vetítésre és az azt követő bulira jegyeket a Toldi moziban lehet váltani. 

Az alapképzés mellett az először 2013-ban elindított filmrendező és operatőr mesterképzés végzős hallgatói is megmutatják munkáikat a nagyközönségnek. A Gothár Péter és Máthé Tibor vezetésével zajló kétéves műhelymunka során a rendező és operatőr növendékek (8-8 fő) a színművész hallgatókkal közösen csaknem száz mozgóképes gyakorlatot végeztek el.

Március 25-én a Francia Intézetben debütáló filmes válogatásban színészvezetési gyakorlatok, televíziós stúdiómunkák és kortárs magyar novellák filmes adaptációi is szerepelnek. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a [email protected] címen lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Önnek milyen hangerő van beállítva a telefonján? Jobb, ha most ránéz erre

Önnek milyen hangerő van beállítva a telefonján? Jobb, ha most ránéz erre

EU: A kormány ne politikai döntést hozzon Gruevszki-ügyben!

EU: A kormány ne politikai döntést hozzon Gruevszki-ügyben!

Hadházy feljelentést tesz a letöltendő börtönre ítélt Gruevszki befogadása miatt

Hadházy feljelentést tesz a letöltendő börtönre ítélt Gruevszki befogadása miatt

Gruevszki csak időt akar nyerni Magyarországon, innen kelet felé menekülne

Gruevszki csak időt akar nyerni Magyarországon, innen kelet felé menekülne

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Olyan fotó jött a Jupiterről, hogy leesik tőle az állunk

Olyan fotó jött a Jupiterről, hogy leesik tőle az állunk