szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A poptörténelem klasszikus albumborító-portréiból készített összeállítást a Guardian. Legendás zenészek, legendás fotókon.

A könnyűzene-történelem – leginkább a bakelitkorszak – 25 emblematikus, zenészportrékat felvonultató albumborítóját gyűjtötte képgalériába a Guardian, Björk, Blondie és Bruce – borítóportrék, melyeknek galériában lenne a helyük címmel.

©

A huszonöt között többek közt ott az art-punk nagyasszonya, Patti Smith 1975-ös Horses című lemezének borítója (zárójel: az énekesnő idei, utolsó nagyszabású turnéján egy az egyben adja elő a korszakalkotó lemezt), a szintipop kulcszenekara, a Pet Shop Boys 1987-es Actually című albumának eleje, melyen Neil Tennant jókorát ásít, a Simon & Garfunkel 1968-as Bookendsének fekete garbós fotója, és Bob Dylan 1966-os Blonde On Blonde című kulcsművének elmosódott portréképe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

140 km/h-val repeszt a DJI új drónja

140 km/h-val repeszt a DJI új drónja