szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ausztrál zenei blog szerint több mint meglepő hasonlóságok vannak a Guns N' Roses-féle Sweet Child O' Mine és egy nyolcvanas évekbeli ausztrál zenekar egyik dala között.

A nyolcvanas években aktív ausztrál Australian Crawl zenekar Unpublished Critics című száma és a Guns N' Roses örökbecsűje közti számos – az akkordmentben és az énekdallamban is tetten érhető – hasonlóságra a Max TV blog hívta fel a figyelmet. A cikket azóta egyébként törölték, az oldal nem elérhető.

Az 1978 és 1986 között működő zenekar énekese, James Reyne a Daily Mail Australiának adott nyilatkozatában azt mondta, nem áll szándékában felvenni a kesztyűt a Guns N' Roses jogászaival szemben.

Az inkriminált dal, az Australian Crawl 1981-es Sirocco című albumán hallható, amely egyébként a Guns későbbi kiadójánál, a Geffen Recordsnál jelent meg.

Íme az Australian Crawl dala:

Ez pedig a Guns N' Roses világslágere:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak

Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád