szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cannes-i világpremier után az Amy című dokumentumfilmet július elején mutatják be a brit mozikban.

Korábbi hírünkben már bemutattuk a film első trailerjét, most itt a jelentékeny viharokat kavaró dokumentumfilm újabb előzetese. A mozi teljes címe: Amy – The Girl Behind The Name (A lány a név mögött). A doksit Asif Kapadia rendezte, aki már a Sennáról szóló remek alkotással bizonyította tehetségét a portré műfajában.

A film - melyben a nézők eddig soha nem látott privát felvételeket és dalokat láthatnak és hallhatnak, s melyet egyébként május 16-án mutattak be a Cannes-i Filmfesztiválon lelkes kritikai reakciók közepette - ugyan a Winehouse család beleegyezésével készült, ám a végeredmény nem nyerte el a néhai énekesnő szüleinek tetszését. Szerintük a film "félrevezető és számos valótlanságon alapszik". A család szerint a film nem vette figyelembe mindazt a hatalmas erőfeszítést, amit ők tettek az énekesnőért. Úgy vélik, a film, amely "elszalasztotta az Amy élete és tehetsége előtti tiszteletadás lehetőségét", egyenesen "árt azoknak és családjuknak, akik függőségtől szenvednek", nyilatkozták a Winehouse-szülők április végén.

A filmkészítők reagáltak a kritikákra, s, ahogy arról korábbi hírünkben beszámoltunk, elmondták hogy a munkájukat tárgyilagosságra törekedve és a Winehouse család támogatásával végezték. A dokumentumfilm elmondásuk szerint annak a mintegy száz interjúnak az eredménye, amelyeket Amy barátaival, családtagjaival, ismerőseivel, korábbi partnereivel és olyanokkal készítettek, akikkel a zeneiparban együtt dolgozott.

A hatszoros Grammy-díjas Amy Winehouse 2011. július 23-án, 27 éves korában halt meg, alkoholmérgezésben. Életében két sorlemeze (Frank, 2003; Back to Black, 2011) jelent meg, halála után szűk fél évvel, 2011. decemberében egy posztumusz nagylemez jött ki Lioness - Hidden Treasures címmel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Meglepő, micsoda élet zajlik egy autópálya feletti vadátjárón – videó

Meglepő, micsoda élet zajlik egy autópálya feletti vadátjárón – videó

730 milló forintot adott a kormány a debreceni repülőtérnek

730 milló forintot adott a kormány a debreceni repülőtérnek