szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fénykorában négy millió embert vonzott a képernyők elé műsorával, de a mai televíziózásból már nem kér, mert nem akarja saját életművét polírozni. Egri János hosszú idő után szólalt meg.

"Itt a Magyar Televízió egyes stúdiója. A következő negyven percben önök az 1983-as év Elmebajnokságának adását látják" - ismerősen hangzik? Nem csoda, hiszen Egri János vetélkedője óriási népszerűségnek örvendett, volt időszak, amikor négy millió magyar követte az adást.

A népszerű műsorvezetőről azonban nagyon régóta alig hallani, Egri János visszavonult, és kerüli a médiafelhajtást. Ennek a visszavonulásnak az okairól beszélt a Heti Válasznak adott interjújában. Az egykori televíziós személyiség az interjúban úgy fogalmaz, azért nem szerepel tévében, mert azt látja, hogy a mai médiaszemélyiségek sokszor nem a kvalitásaik miatt kerülnek reflektorfénybe.

"A mai műsorvezetők csereszabatosak: nem tetszik, amit tegnap csináltál, ki vagy rúgva, jön más. Én is hibáztam néha, de fel sem merült hogy le kellene cserélni" - osztotta meg véleményét Egri, aki azt is hozzátette, nem tetszik neki például a Maradj Talpon! durvasága, ahogy a búcsúzó játékosokat elsüllyesztik. Szerinte az Elmebajnokság sokkal humánusabban bánt a vesztesekkel is.

Az egykori műsorvezetőt természetesen a kereskedelmi csatornák is megkeresték ajánlataikkal, de nem vállalta a feladatot, mivel szerinte ott csak "megfizetett rabszolga" lett volna.

Egri János azonban a televíziós pálya után is feltalálta magát, hiszen nemrég nyílt például kiállítás magángyűjteményéből, a képzőművészet iránti rajongása pedig csak fokozódott visszavonulása óta. Emellett ugyanúgy szenvedélyesen követi kedvenc sportágát, a jégkorongot, és néha még teniszezni is lejár egykori kollégáival, például Kaplár F.Józseffel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására