szerző:
hvg.hu

A zuglói plébános szerint botrányos, hogy egy rockegyüttes hangos koncertet adott a Vajdahunyadvárban a Múzeumok Éjszakáján. A polgármesternek írt nyílt levelében azt írta, egy ilyen együttesnek nemhogy egy történelmi emlékhelyen vagy egy templommal szemben, de a nap alatt sincs helye.

Pajor András atya a választási kampányban a templomban hirdette, hogy híveinek a Fideszre kell szavazni, ám nem jött be az agitáció – Karácsony Gergely váltotta Papcsák Ferencet – emlékezet a 444.hu. A lap szerint az atya azóta is fogást keres a PM-es kerületvezetőn.

Most erre a Múzeumok Éjszakájának egy programja adott okot, ami miatt András atya nyílt levelet intézett Karácsonynak. Ebben leírja, hogy „szombaton este negyed kilenc tájban egy döbbent telefonhívás értesített a Vajdahunyad-várba érkező, Múzeumok Éjszakáján kultúrát és szellemiséget kereső látogatók felháborodásáról”. Konkrétan egy egyetemista kérte állásfoglalását arról, hogy bezárja-e a Jáki kápolnát, ugyanis előtte az udvaron” egy minősíthetetlenül obszcén szövegeket produkáló rockegyüttes játszik, hihetetlen hangerővel”.

Pajor atyának az a véleménye, hogy „egy ilyen együttesnek nemhogy egy történelmi emlékhelyen vagy egy templommal szemben, de a nap alatt sincs helye”. Majd felteszi a kérdést: a rockprogram az egyház, a kultúra vagy az igényesebb ide érkező látogatók ellen irányult-e, vagy csak egyszerűen a szervezők alkalmatlanságát tükrözi a botrányos eset?

„Ebben az esetben viszont mit tervez Ön személyi konzekvenciák terén azokkal kapcsolatban, akiket Rozgonyi Zoltán alpolgármester úr előre nyomatékosan figyelmeztetett az említett program, a helyszín és az alkalom összeférhetetlenségére? Elképzelhető-e, hogy Ön teljes egészében vállalja a történtek melletti kiállást, és helyesli a szervezés e lépését?”

A Múzeumok Éjszakája programja szerint negyed kilenckor a  Városligetben a ZPZ – metálzene-cirkusz, fény és szómágia című rendezvény futott, közvetlenül az Anima Sound System fellépése előtt.

A most az atya által jó reklámot kapott ZPZ (Zöld Pinkód Zöld) együttes 2010-ben alakult. Honlapja szerint zenéjükben és szövegvilágukban bátran átlépik „a fafejűek által kijelölt határokat annak érdekében, hogy a kedveskedés és bunkóság – azaz a KÖCSÖGSÉG – jobban érvényesülhessen".

A célközönségüket is megjelölik: „A ZPZ különösen ajánlott érző szívű és marcona metálosok továbbá folytonos megfelelési kényszerrel küzdő menedzserek számára, ebből adódóan koncertjeiken okostojás fejbólogatásokat durva 'mosh pit'-ek követhetik.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek

Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek

Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában

Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Ennyi volt: eltűnt az Apple alkalmazásboltjából minden idők egyik legjobb iPhone-os játéka

Ennyi volt: eltűnt az Apple alkalmazásboltjából minden idők egyik legjobb iPhone-os játéka

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját

Irtóznak a gazdák a szövetkezéstől, pedig fejük felett lebeg a törvény

Irtóznak a gazdák a szövetkezéstől, pedig fejük felett lebeg a törvény