szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemes Gyula Karlovy Varyban bemutatkozó Zero című filmjében van egy jelenet, amiben dinnyékre erősített politikusportrékra lövöldözik a főhős. Ám a Filmalap kisatíroztatta az egyik fotót.

A filmfesztiválon kedden délután mutatatták be a filmet, ami előtt a rendező árult el egy olyat „amit nem lenne szabad” – írj a vs.hu. E szerint a Filmalap befenyítette, hogy ha nem vágja ki a filmjéből azt a részt, amiben rálőnek egy bizonyos politikus portréjára, akkor vissza kell fizetnie a támogatást (180 millió forintot). Aztán elővett egy golyóstollat, és megmutatta, hogy azzal satírozta ki a filmből a politikus arcát, akit, reméli, ennek ellenére mindenki felismer majd. Nemes ugyanakkor nem mondta ki Orbán Viktor nevét.

A sztorit a lapnak egy „filmszakmában dolgozó forrása” is megerősítette, aki hónapokkal ezelőtt, még nem végleges állapotában látta a filmet. Abban a verzióban, amit ő látott, még a magyar miniszterelnök feje virított a képen. A Filmalap nem kívánta kommentálni az ügyet.

A filmben mindenesetre a vs.hu tudósítása szerint van egy jelenet, amelyben politikusok görögdinnyékre erősített arcképeire lődözik a főszereplő, látni többek közt Putyint, de az egyik fej teljesen ki van satírozva.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet