szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ki keresett jobban az elmúlt egy évben? Bradley Cooper vagy Jackie Chan? Leonardo DiCaprio vagy Amitabh Bachchan? Vannak meglepetések a Forbes listáján.

Sorozatban harmadik éve vezeti Robert Downey Jr. a Forbes éves listáját – a magazin 2014. június 1. és 2015. június 1. között vizsgálta a férfi színészek bérét. Ez alapján a Vasembert már öt filmben eljátszó színész 80 millió dolláros bevételre tett szert, míg a lista meglepetésszerű második helyezettje, a Kínában második aranykorát élő Jackie Chan 50 milliót keresett ugyanannyi idő alatt.

A lista harmadik helyét az elmúlt egy év során két hatalmas sikert elérő filmben is szereplő Vin Diesel (A galaxis őrzői, Halálos iramban 7) szerezte meg a maga 47 milliójával, őt követi az Amerikai mesterlövésszel nagyot kaszáló Bradley Cooper (41,5 millió), a tavaly nyári Kavarás óta két nagy bukást is elkönyvelő Adam Sandler (41 millió) és A holnap határa főszereplője, Tom Cruise (40 millió).

Robert Downey Jr.
©

De még Jackie Channél is nagyobb meglepetést okoznak az indiai filmgyártás, azaz Bollywood sztárjai: a hetedik helyen osztozik Amitabh Bachchan és Salman Khan a maguk 33,5 millió dollárjával, a kilencedik helyet pedig Akshay Kumar szerezte meg, egymillióval lemaradva honfitársaitól. A Guardian tájékoztatása szerint az indiaiak kiemelkedő eredménye annak köszönhető, hogy náluk még mindig divat a film bevételéhez képest arányosan megállapítani a színészek bérét, szemben az amerikaiak fix fizetésével. A top 10-et Mark Wahlberg (Transformers: A kihalás kora) zárja, 32 millióval.

A Herkules és a Halálos iramban 7 sikeréve Dwayne Johnson végleg megbizonyosodhatott, hogy jól döntött, amikor a pankrációt a színészetre cserélte, az elmúlt egy évben ugyanis 31,5 millió dollárt keresett vele. Johnny Depp két kritikai bukás, a Transzendens és a Mortdecai hozott 30 milliót és egy 12. helyet, míg Leonardo DiCaprio annak ellenére szedett össze 29 millió dollárt, hogy a vizsgált időszakban nem mutatták be egy filmjét sem, bár nem volt olyan rég A nagy Gatsby és A Wall Street farkasa premierje sem.

A pankrátorból színésszé lett Dwayne Johnson
©

A legjobban fizetett brit színész a legújabb kori James Bond, azaz Daniel Craig lett, akinek a lista 15. helyét sikerült megcsípni, 27 millió dolláros bevételével.

Ez a lista csak a férfi színészeket vizsgálta, a színésznők béreiről egy későbbi időpontban készít felmérést a Forbes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente